onsdag 15 februari 2012

Smålandstjejer på besök i slummen

redan före jul fick jag mail från Klara och Hanna.....de skulle ut på en 3 månaders backbacker resa och undrade om de kunde få följa med ner til slummen efter att hört och läst om bla Häng På projektet.

Detta är tjejer som bestämt sig för att se mer än bara MBK och stränder när de är i Thailand. I morse kom de tillbaka från Chaing Mai där de spenderat några dag....innan dess har de cyklat runt i både Ayutthaya och Sukhothai...mer än jag gjort under mina 10 år i Bangkok. det är bra att bli påmind om att det fortfarande finns mycket att uppleva och se i detta land.Nu är det ett tag sedan jag själv var nere i slummen....så nu kändes kul att vara tillbaka. Vi började med att gå till tryckeriet för jag behöver fixa nya tags-lappar till galgarna. Tyvärr var det stängt idag så nu har jag lämnat vidare till Moew att fixa det....så nu blir det galgar med english tags ett tag.

Vi gick vidare in på de smala gränderna....först stannade vi till hos Sunvieng och "gamla mor" från att har piggnat till riktigt bra så är hon nu tillbaka ungefär så som hon var när Sunvieng fick hoppa av sin utbildning.
Han berättade att hon kunnat gå och mått ganska bra men i lördags hade hon trillat och nu var hon väldigt klen igen, ligger mest.

Efter det kom vi till ett bygge där våran snickare nu jobbar....han blir alltid lika glad när man kommer. Vi pratade en stund och han berättade att han nu har 2 jobb.....kanske beror på att han har så bra verktyg numera. Jag lämnade 2 foton från Calle och Malins besök, han strålade som en sol och tackade och tackade. Tyvärr glömde jag att ta ett foto av honom idag för det ser ganska roligt ut när han springer omkring barfotad bland spikar och verkyg. Skor med stålhätta.....vad är det?

Ett snabbt besök hos Wasana och Fon.....känns lite konstigt att komma dit i sällskap med 2 tjejer i nästan samma ålder som Fon men med helt andra förutsättningar....Fon fyller 19 om 1 vecka och önskar sig blöjor som present.

Vi stannade till på Baan Chivit Mai och fick lite senaste nytt.... Nans bebis växer och mår bra, Ploy hade tagit över vårdnaden när vi var där....Jag berättade för Jips mamma Pen att Klara och Hanna kände några av Jips tidigare sponsorer.... Moew undrade hur det kommer sig att svenska ungdomar har råd att resa runt så mycket i världen??? Jag kan förstå att hon frågar för att resa utomlands för någon av dem hon känner lika omöjligt som för oss att flyga till månen. Jag försökte förklara att de flesta ungdomar jobbar och sparar pengar innan de reser ut och att de ofta bor och lever jättebilligt. Hörde igår av Lovisa, prästen, att man kan bo i eget rum med aircondition nere vi Kosan Road för endast 150 baht....och dormitory för 80 baht natten.....ca 20 kr!! äta billigt kan man också eller vad sägs om dagens lunch 3 nudelsoppor för 60 baht!! det vad var jag bjöd tjejerna på innan jag vinkade av dem.....nu är de på väg mot Vietnam för nya äventyr

10 kommentarer:

 1. Härligt! Beträffande boende på Kao San för 80 bath natten bör man nog ha ett direktnummer till polisen och ambassaden om man är blond och blåögd. Fick snabbt rycka in och hjälpa två unga tjejer som blivit av med ALLT för några år sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. du har nog rätt....men rånade blir ju även dom som bor på lyxhotell

   Radera
 2. Leendets land, får ibland mitt leende att slockna..Och det gjorde det när jag läste Susanas blogg om mannen, som ligger på gatan sedan många dagar. Att vara "blåögt" svensk är inget att rekommendera på resor in i kulturer annorlunda än den präktigt svenska.

  SvaraRadera
 3. Visst är vissa bitar svåra att förstå i denna kultur....men sen är det mycket som är positivt också.

  SvaraRadera
 4. Undrar vart Marinas inlägg tagit vägen?

  SvaraRadera
 5. Marina har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Smålandstjejer på besök i slummen":

  Härligt med ungdomar som faktiskt verkligen vill uppleva länderna de kommer till! Hoppas verkligen de får bra upplevelser under hela resan.

  SvaraRadera
 6. Härligt att höra att verktygen kommit till nytta!!

  Önskar att man var 20 år på nytt och ut o reste mer igen;=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att resa har inget med ålder att göra...du är i en fas av livet då det inte funkar så bra att vara ute längre perioder...tänker på barn i skolåldern. Och ni var ju just här....

   Radera
 7. Har ett par 42:or med stålhätta lätt begagnade...passar det eller vad har snickaren för stl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. skicka dom med Roger....fast jag tvivlar på att en barfotasnickare skulle trivas i dom...men det är värt ett försök ;)

   Radera