onsdag 21 mars 2012

Bokcirkel hos mig

Jag började nästan tro att jag tagit mig "vatten över huvuet" när jag glatt erbjöd mig att ta hand om denna månadens bokcirkel åt SWEA damerna. Det visade sig nämligen att 18!!! tjejer var intresserade av att dela med sig av sina boktips. Men, men, har man åtagit sig något så är det bara att köra på....att fixa till någon att äta är inte så svårt....värre är det att se till så alla får någonstans att sitta och något att äta med. Jag som rensade ut mist halva bohaget när vi flyttade till mindre lägenhet....insåg nu att det kanske var lite väl generöst att skänka bort en hel servis, hade den behövts.
Det blev smörgåstårta....både gott&smidigt eftersom man kan förbereda mycket i god tid och bara dekorera innan den ska fram på bordet.


Först minglade vi, sen åt vi och SEN började vi diskutera böcker. Alla hade med sig minst 1 bok som de ville dela med sig av, så under kvällens lopp diskuterades nog ett 25-tal böcker de flesta på svenska men en del på engelska också. Jag gillar den här bokcirkelformen för att vi läser och diskuterar olika böcker. Någon gång har jag varit med i cirklar där alla läser samma bok och det har jag svårt för. Om jag efter 50 sidor inte gillar boken då vill jag inte läsa vidare utan byta till något jag gillar bättre. Jag vet att jag har missat bra böcker pga att jag kanske ger upp lite för snabbt.... Denna gång var det var speciellt 2 böcker som jag blev intresserad av att läsa efter att ha hört presentationerna.....först en bok av en ung thai-amerikansk författare. Jag hoppas att jag ska klara att läsa "sightseeing", som bokens titel är, på engelska. Annars får jag väl se om jag kan hitta den på svenska. Boken är skriven i kortnovell form....där allt från utlänningar till familjeband behandlas. Den andra boken som jag vill läsa....är väl vad en av mina kollegor på socialtjänsten beskrev som "socialporr" han kunde aldrig tänka sig att läsa om sånt som gjorde honom illa berörd, tyckte att sånt fick man nog i jobbet. Boken "3096 dagar"...är skriven av Natascha Kampusch som 10 åring kidnappades i Belgien och hölls inlåst i 8 år innan hon kunde fly.

10 kommentarer:

 1. Åh vad det ser trevligt ut...och gott;=)
  Härligt att få lite boktips, håller med dig om att läsa samma bok passar inte mig heller, därför jag slutade i "vår" bokcirkel...
  Hoppas att få härliga recensioner av dig senare!!

  kramar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. insåg att jag inte är så bra på det där med bokrecensioner måste öva mig tror jag

   Radera
 2. Så sugen på att läsa boken Susanna fick med hem: "Fragile Days" av Taw Bunnang.
  Han rör sig över Bangkoks klassgränser... lyx och slum...

  SvaraRadera
  Svar
  1. det vill jag också göra...eller jag kanske kan höra med henne om hon kan läsa högt för mig ;)

   Radera
  2. Himla bra idé!! ÄNNU bättre än att läsa själv..!!

   Radera
 3. Nataschas bok är läsvärd!! Den var helt ok att läsa på engelska.
  Har just läst ut Jillian Laurens bok Harem en sann historia om hennes liv som haremsdam åt sultanen i Brunei!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser den på svenska, har inte riktigt kommit fram till om jag vill läsa ut den....
   Jillian Laurens bok ligger på min att-läsa-lista

   Radera
 4. Vad kul det här verkar! Och boktips är ju alltid välkomna........ Den där smörgåstårtan hade jag gärna smakat på förresten!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag läser mycket mer nu när jag är med i bokcirkeln tidagare var det mest när man åkte till stranden. När kommer du till Bangkok?

   Radera
 5. Jag har blivit så blödig, så jag orkar inte läsa om hemska upplevelser. Därmed inte sagt att jag inte bryr mig om allt elände som finns runt oss. Jag har köpt på mig en hög pocket till den stundande semestern, men inte gjort om samma misstag som förra året. Då hade jag med mig en massa böcker med hemska berättelser om författarens uppväxt m m och till slut blev jag så utmattad, att jag fick gå till en affär, där jag visste att det fanns riktigt smöriga kärleksromaner att köpa. Böcker som svenska turister lämnat och affären sedan sålde. Vi gjorde dock en deal, jag fick låna gratis och affärsmannen fick alla mina utlästa. PS.Smörgåstårtan ser god ut. /Gudrun

  SvaraRadera