onsdag 4 april 2012

På pryo i bageriet

inget och blogga om tror ni kanske när det dröjer länge mellan inläggen....icke sa Nicke, det är fullt upp hela tiden och svårt att få till tid att skriva.
Något som jag länge hoppats skulle bli verklighet är att hitta ställen där tjejer från slummen kan få komma och prova på olika "yrken". Nam är en tjej som har det tufft och som jag gärna velat uppmuntra på sånt som hon är bra på. Baka gillar hon och är ofta den som rör ihop kakor på BCM. Moa var en bra förebild och lärare när hon var här och i tisdags hade Khun Jamlong(svenska kyrkans husmor)lovat att ta emot Nam och ge henne en lektion i kanelbullsbak. En vecka innan hade jag förklarat allt och Nam var med på noterna....men i måndags när jag skulle bestämma tid och mötesplats....så var det blankt NEJ, hon skulle inte ut på någon pryo. Shit, jag som frågat kyrkan så många gånger, hade verkligen ingen lust att ringa och säga att det inte skulle bli av....istället tog jag en motorcykel ner till slummen letade upp Nam och satte igång att övertala... jag förstod att det hela bottnade i att hon är så otroligt blyg och osäker, men om någon från BCM följde med så kunde hon till slut tänka sig att prao några timmar. Det blev Ploy som ställde upp och hon är alltid den som ställer upp oavsett om det gäller galgar eller annat.


Innan halv 8, bak på varsin motorcykel kom de till vår mötesplats....ingen hade ätit frukost så det fick vi börja med. Omelett och ris på en parksoffa utanför Emporium. Sen bar det av till praoplatsen där Khun Jamlong stod redo att börja bullbaket.
När jag några timmar senare hämtade upp tjejerna var de nöjda och sa i alla fall att de lärt sig mycket.
inga foton från bageriet...för det glömde jag att ta. Jag testade Nam redan idag, då jag beställde 20 bullar till oss som har packat galgar ikväll.  Än går det inte att jämföra med khun Jamlongs bullar, stora och luftiga .....här var det betydligt mer tuggmotstånd  men övning ger färdighet och förhoppningsvis kan det blir fler praotillfällen för Nam.Lukas har varit här och granskat de nya galgtygerna.....han var måttligt imponerad. Tur att smaken är olika för jag har redan sålt flera set av dessa.6 kommentarer:

 1. Johanna Peterssonapril 05, 2012

  Du gör ett alldeles underbart jobb!! Man blir så sugen på att hjälpa till!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du får hjälpa till Johanna....sprid vårt Häng På projekt eller kom och besök oss i vår nya lokal.

   Radera
  2. Johanna peterssonapril 05, 2012

   Ja ett besök vore ju nåt men vi e precis hemkomna från bkk så det lär ju dröja men sprida din ide och få folk att köpa galgar det e ju inte så svårt? Iden e ju så rolig! Glad påsk

   Radera
 2. Bara ler! Åt Annika, som aldrig ger upp! Och åt tjejerna, som sitter på min bänk utanför Emporium. Och åt känslan av att Nams bullar hinner bli "kyrkkaffe-perfekta" långt innan jag kommer till er igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se om vi har några bullar att skicka hem till dig när Mia lämnar Bkk.
   Nä, du ge upp det gör jag inte förrän jag är överbevisad....kanske inte då heller ;)

   Radera
 3. Bra Annika att du är envis som en ....!!
  Så blev det ju fina bullar med..Roligt att få träffa dej idag över en kopp kaffe hos syster yster,och kanske får jag träffa dej imon igen..man får ju passa på!!
  Fin bild på lille Lucas!!

  Kramelikram

  SvaraRadera