onsdag 9 januari 2013

BTS inte för alla och nöden har ingen lag


När jag ska till China Town tar jag för det mesta skytrain ner till floden, stationen heter Sampan Taksin och ligger precis vid piren. Där är det bara att hoppa på en av båtarna som lägger till  och fortsätta till pir nummer 5.....Yawarat. Igår möttes jag av en grupp av rullstolsburna thailändare och stor deligation med politiker och massmediafolk där man kommer ner från BTS. Jag frågade inte men det är ju inte svårt att räkna ut vad det gäller....för finns det något ställe som är mer handikappovänligt än Bangkok??
Som det är nu skulle det troligen ta en hel dag att ta sig med rullstol mellan Nana och Sampan Taksin....det som jag gör på 30 min, det finns hissar på vissa stationer men först måste man få tag på någon som kan låsa upp dörren så den kan användas....
 
 
 Inte konstigt att mannen i gult, som alltid sitter nedanför trappan till stationen och tigger, såg lite undrande ut.....vad är det att bråka om, tänker han nog. För själv har troligen aldrig varit närmare skytraintåget än han nu är....
 
 
Jag fortsatte till CT och fick mina tyginköp uträttade.....sen fick jag för mig att jag skulle ta bussen hem istället för båt och skytrain. Självklart hoppade jag på fel buss....det har hänt förr ;) Bussen fotsatte upp på en bro och över på andra sidan floden....jag åkte med en bit innan jag hoppade av. Jag hade gott om tid och vädret var skönt så jag knallade runt bland fina gamla byggnader och tempel en stund innan jag insåg att jag skulle behöva uppsöka en toalett....jag letade ett tag men de jag hittade på templen var låsta....vad gör man då, kryper ner bakom en buske? Nja....hade jag varit kille så...nej, med korsade ben jag knallade helt enkelt in i polis departementets högkvarter...nöden har ingen lag, sägs det ju!!

3 kommentarer:

 1. Det är ju genom att gå vilse man lär sig hitta...fråga mig - jag vet! Fast ett lite annorlunda sätt att avlägga besök hos polisen var det ju...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp...nu hittar jag dit igen om jag skulle behöva.

   Radera
 2. Vem kan neka en charmig svenska, inte ens polisväsendet, kram!

  SvaraRadera