torsdag 14 mars 2013

Böcker och tvål....

Mellan blogginläggen har jag faktiskt hunnit med att ligga på en sandstrand på den lilla mysiga ön Koh Tao några dagar. Vore det inte för att det var ganska långdragen resa att ta sig dit, så skulle jag gärna åka tillbaka snart igen. Snorklingen var fantastisk, jag förstå att detta är ett "dykarnas paradis". På "vår resort" var det nog bara jag och min väninna som inte var där för att ta dykcertifikat!!

Nu  tillbaka i Bangkok är det bara galgar som gäller....vi har fått 2 STORA (med våra mått mätt)beställningar på galgar. Båda kan förhoppningsvis leda vidare till fler beställningar :) Inte nog med detta....jag har också hunnit med att träffa och presentera Hang On projektet för en hel drös med intressanta människor...och självklart hoppas jag att detta ska leda till att Hang On Hangers fortsätter att spridas över världen.
Igår packade vi galgar ihop med tjejerna i slummen igen....det är lika trevligt och tröttsamt varje gång!! Både väninnan och jag kände oss helt slutkörda efter några timmars jobb en bastuhetlokal. Värmen tar knäcken på mig just nu!


 

Nän dök upp först av alla....hon och hennes lilla dotter hade varit på en föreläsning om vikten av att läsa böcker för sina barn. Det känns verkligen roligt att veta att även de som bor i slummen får ta del av denna viktiga information.

 

En hel kasse med böcker plockade nän upp och visade....allt från en pekbok i plast till minsta tjejen till böcker som passade upp till skolåldern hade de fått. Där fanns t o m en ljudbok
inte utan att man blir lite glassugen i denna hetta....
så stannade vi till hos kvinnan som jag tidigare skrivit om, hon berättade att hon nu mår mycket bättre och att hon startat en egen liten tvättmedelsfabrik....i det halvt ihoprasade skjulet mitt emot där hon bor.

 
Vi blev inbjudna och fick en lektion i hur man tillverkar tvättmedel. Jag fick med en provflaska hem för att testa....det ska fungera även i tvättmaskin.

10 kommentarer:

 1. Visst är det stickcaféets påtande kvinna, som blívit så frisk!!!
  Och så galgar! Kul!!! Det också. Om någon vecka överförs från lager Göteborg pengar för minst 15 set

  Nän dränerar sina barn i böcker. Härligt!! Kommer då på något: De asiatiska barn jag har arbetat med, har aldrig sett och än mindre lagt ett pussel. Pussel är riktigt bra för logiskt tänk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska gensat tigga ihop några pussel som ungarna kan sysselsätta sig med när vi andra packar galgar!! Visst är det härligt att se denna kvinna hon ser ut som hälsan själv....värre är det med hennes kompis i förgrunden...hon skulle nog behöva en lite längre semster, så trött och hänging som hon ser ut ;)

   Radera
  2. 555, har inte kvinnan i förgrunden just haft semester?!
   Kollar pussel-läget här hemma också.

   Radera
 2. Tvättmedelstillverkning i liten skala i ett fallfärdigt skjul......kvinnor är fantastiska......fulla av idéer om hur man kan få in en slant.......jag blir så imponerad av kvinnors kraft.

  SvaraRadera
 3. marina har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Böcker och tvål....":

  Jag behöver inte packa ner tröja, alltså...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nääe ingen tjocktröja, bara glasspengar ;)

   Radera
 4. Då skall vi köpa tvättmedel hos henne, hade hoppats att hon kunde jobba med oss också, skall fråga henne!

  SvaraRadera
 5. Vilken jätebra idé att få med den vackra,tvättmedelstillverkande påterskan. Ser henne framför mig..där hon sitter på sitt lilla trappsteg i den mer än smala gränden och påtar ett ljust band. Länge sen nu.
  Helt underbart när det blir "ringar på vattnet": När också andra i slummen blir involverade. FAB kommer att behöva få ett och ett annat gjort. Tvätt t.ex.

  Och på tal om tvätt..Har jag inte läst om T-shirts med loggan?

  KRAM!

  SvaraRadera
 6. Har läst lite mer här nu och inser att du håller på med något projekt - ett värdefullt arbete i slummen. Toppen!

  SvaraRadera