söndag 7 april 2013

En kille som vuxit....

förra söndagen, precis en vecka sedan....efter att vi var klara med fimtagningarna, gick Eva och jag hem till Sunvieng och hans mor. Eva hade köpt en present till gamla mor, som hon ville lämna. Jag var intresserad av att höra hur Sunvieng trivdes på jobbet som han nu haft i ca 3 månader. Den gamla kvinnan blev glad för kläderna som hon fick och vi pratade en stund...Sunvieng var och klippte sig. När vi var på väg att gå kom grannen ut och bjöd in oss där....det är kvinnan som hjälpt Sunvieng att få jobb. Hennes man taxichaffisen fick jag lift med för några veckor sedan och då berättade han solskenshistorian för mig....innan dess hade jag bara hört mammans version...och den hade jag inte förstått mer än hälften av förstod jag nu.

Efter en stund kom Sunvieng också....nyfrisserad och stilig. Jag blev verkligen snopen när jag såg vilken otrolig förändring han genomgått på knappt 3 mån...han hade gått upp en del i vikt, han pratade tydligare, han såg ut som han vuxit 10 cm!!!
Allt tack vare en ratad gammal Laptop....som vi kom på att vi kunde ge Sunvieng istället för att den låg här och skräpade!

Jobbet innebär att Sunvieng kontrollerar bilderna från övervakningskameror på 12 olika bensinstationer via sin dator. Stolt berättade han att han tjänar 9000 baht per månad...vilket är minimilönen här i Bangkok. När jag frågade om jobbet var roligt så så han "nej...inte roligt men jag är så lycklig att jag har det" :). Kvällen i grannens hus blev till en oförglömlig stund...det är sådana studer man får tänka tillbaka på de dagar då det inte är lika kul i slummen... Både Sunvieng och grannkvinnan var helt överens om att det var tack vare Laptopen som chansen till jobbet kommit upp....bara några dagar efter att han fått den.
I Hang On:s lokal kommer ingen undan utan att göra lite galgjobb....inte ens Eva.

Egentligen skulle Eva ha ett VIP pass hos Hang On....det är ju tack vare henne som vi fick den generösa donationen från Thai-Svenska föreningen i höstas. läs här

6 kommentarer:

 1. Ratad laptop = ingång till jobb! Nog är det fantastiskt! Donationen: HURRA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske finns någon som läser här och som har bytt ut sin laptop till något modernare modell....bara för att den inte längre passar dina behov så finns det andra som skulle bli överlyckliga för att få just den....

   Radera
  2. Kan vara en god idé att lägga ut ovanstående på FB-sida!!!? Då är vi många som kan dela. Och i bästa fall ta emot dem och se till att de kommer ner till 70 Ray, Klong Toey, med efter sommaren återvändande Bangkokbor.

   Radera
 2. Heja Sunvieng, mötte honom på gatan och du har rätt han var väldigt talför nästan så att jag undrade vad som hade hänt. Nu fick jag förklaringen, UNDERBART!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen kul...t o m några av tjejerna i mitt projekt var riktigt imponerade över hur han förändrats!

   Radera