torsdag 30 januari 2014

Stolt Smålänning

Nu börjar jag förstå vad jag har ställt till med....

Att JAG blivit bli Årets Smålänning  det känns så otroligt STORT!! Och att JAG nu ska axla denna fina titel...det har faktiskt aldrig funnits i mina tankar....inte ens efter att jag blivit nominerad.  Jag vet ju att jag har en härlig skara vänner som beundrar det jag gör och som alltid ställer upp så fort jag ber om hjälp med något....men att jag har såå många vänner runt om i välden som beundrar det jag gör för dessa mammor, det visste jag inte....men det värmer mitt hjärta något oerhört.

Juryns motivering
"Det är lång väg från lilla Landsbro i Småland till slummen i Klong Toey i Bangkok i Thailand.

När Annika Jonasson kom till Thailand för tolv år sedan väntade ett bekvämt lyxliv.Men efter att ha mött de mest utsatta, de ensamma mammorna i slummen, valde hon bort det ljuva livet.Istället lägger Annika Jonasson all tid och kraft på att starta olika projekt, allt för att ge de fattiga kvinnorna ett värdigt liv, självförtroende och framtidshopp.Årets smålänning 2013, Annika Jonasson, är en fantastisk ambassadör för Jönköpings län som med ett stort hjärta kämpar för de svagaste och mest utsatta i Bangkoks slum."  

Min rättelse....jag gillar inte att det står att jag valt bort lyxlivet....tror inte det går att välja bort det.  I alla fall inte om man som jag, räknar möjligheten till att njuta av en massage eller att äta en bit mat "ute" och kunna göra det varenda dag om man önskar. 
Att inte ens behöva beställa tid när man ska till frissan eller sjukhuset....det är LYXIGT. 

Vad är lyx egentligen?? För mig är det att få vara frisk...kunna göra det jag vill...bo där jag vill...säga vad jag vill....och tycka, tro och älska vad jag vill!!Inte lätt att förklara för tjejerna i slummen vad en utmärkelse som Årets Smålänning innebär...så det fick bli med Marcus hjälp...han brukar få ryka in när min thai inte räcker till.

Halleluja....så glad Moew blev, hon dansade, jublade och kramades, trodde hon fått riktig fnatt. När hon sedan fått ihop ett stort gang av tjejer så utspelades samma glädjeyra igen...då hade hon även kommit på en fantastisk fortsättning....Att hon, Moew, och jag tillsammans ska åka till Sverige och Småland och ta emot utmärkelsen....haha hon är smart hon.
Sen firade vi förstås....med en härlig gräddtårta från "Mullvardens Café"....F.A.B Här sitter Som, Ee och Ning med sina härliga grabbar.

Ning, vår "nyaste" mamma åt nog halva tårtan själv!! Vilken glädje att ha henne hos oss...det är så kul att se henne och att få henne att berätta. Igår när hon jobbade på, som hon alltid gör när hon är hos oss så frågade jag om hon jobbat tidigare... detta är mitt första jobb sa hon och sken som en sol. 
Så förstår ni den lycka ...att ha ett jobb även om det för närvarande bara är 2 tim om dagen, att ha arbetskamrater, få betalt och att t om få äta tårta på arbetstid!!Till Ploys arbetsuppgifter numera ingår det att köra Ning och Rom hem till det deras lilla bo....första dagarna var jag livrädd att Ning skulle tappa sin baby....så i väntan på att en Baby-Björn sele ska dyka upp så fick det bli en hemgjord "magsäck" a'la Hang On. 
Idag kommer antagligen en barnvagn inrullades....så sen hoppas jag att Ning börjar promenera...det skulle kännas mycket säkrare.

11 kommentarer:

 1. Kram till världens bästa smålänning och alla ni härliga människor i Klong Toey! Har jag tur får jag träffa er en sväng i slutet på februari! Är det bärselen som är högst på önskelistan? Hälsn Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kia...roliga minnen från tiden då vi ordnade Stickcafe ute på gatan i Klong Toey. Jättekul om vi kan ses när du kommer hit. Kram

   http://50ibkk.blogspot.com/search/label/stickcafe

   Radera
 2. Netta 20140129
  Ja du, det du "ställt till med" att bli årets smålänning är ingen liten grej men det du gör är helt fantastiskt, och så mycket mer... Grattis än en gång

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ju också med hjälper ....både att förmedla galgar och ekonomiskt....tack netta

   Radera
 3. ...Alltid lika roligt o intressant att följa dig här. Tack för att du delar ditt Bangkokliv med oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul gör mig att veta att så många vänner följer bloggen...iblad känner jag att det nu för tiden blir mycket same, same

   Radera
 4. Hej
  Kanske en dum fråga......men röstade tjejerna i HoH? Diskuterar de politik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att de flesta har röstat....jodå det pratas politik även här. De är för det mesta ganska överrens i sina diskussioner.

   Radera
 5. Hittade till din blogg via http://marinasbay.blogspot.se/. Det blev ett synnerligen intressant sidospår. Jag tittar säkert in igen.

  SvaraRadera
 6. Hej Steve....välkommen hit, kul när nya namn dyker upp bland kommentatörerna.

  SvaraRadera
 7. Hittade hit genom Helene Ingströms fb. Grattis till att du blivit årets Smålänning. Härlig läsning och fin blogg. Skall läsa igenom lite mer

  Ha en fin kväll
  Malin

  SvaraRadera