tisdag 11 februari 2014

Praktikanter och annat.....

I söndags anlände Filip som ska praktisera hos oss på Hang On Hangers under 2 veckor. I vanliga fall går han Samhällsprogrammet på Aleholmskolan i Sävsjö.....mina gamla hemtrakter, nästan.
Inte nog med det han jobbar extra på Smålandstidningen så han har fått ett uppdrag att skriva en artikel om "Årets Smålänning". Så nu gäller "upp till bevis" att jag är värd denna utmärkelse ;) Efter incheckning på Moew:s homestay....blev det nudelsoppa i en av de nyöppnade små matställena ute på gatan. Filip är orädd och prövar det mesta i  matväg....det märks att han varit i Thailand några gånger tidigare. 
Idag blev det en fiskcurry på stående fot när vi var i China Town och handlade tyger igen. 


Nu för tiden är det inte så ofta vi träffar Sangvien, han jobbar ju varje dag utom söndag. Men när vi satt och åt så kom han förbi med en stor råttfälla....han hade varit utanför området och släppt ut en jätteråtta!! Dödar djur gör man inte....inte ens råttor. 
Stolt som en tupp berättade han att fått löneförhöjning....tjänar nu över 10.000 baht!! Men råd att köpa ny dator har han inte ännu, så han fick med sig min gamla avlagda som Moew också har hunnit slita på ett tag. 

Ploy praktiserar på F.A.B.....lite under protest. Jag säger att man måste pröva ett tag innan man vet om man passar för något. Igår var det bullbak på programmet....hon verkar inte överlycklig men rullade iaf ihop några bullar innan vi gick därifrån. Jag vill att hon ska skaffa sig erfarenheter från lite olika jobb....galgar kan hon ju inte göra hela livet....eller det kanske hon kan??

Denna lilla film vill jag att DU ska se :) 

7 kommentarer:

 1. Fantastisk film, och så rätt - vem är perfekt? Och kanske framför allt, vem bestämmer vad som är perfekt??

  SvaraRadera
 2. Pro infirmis - riktigt bra!!! Tack

  SvaraRadera
 3. Mode Fashion är inte min grej, men budskapet är underbart!

  SvaraRadera
 4. Så roligt att se Sunvieng på bloggen igen! Så snygg han är! Så stilig! Hur är det med hans gamla mor..lever hon än? Han brydde sig så mycket om kvinnan, som tagit hand om honom, att han avbröt sin jobbutbildning och flyttade hem till Bangkok och henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä Sangvien lever I allra högsta grad....hon är nog den enda som inte blir så glad over att sonen ska umgås med kompisar over dator igen ;)
   Visst är han stilig....

   Radera
 5. Lånade filmen och lade ut den på min Facebook-status - en film alla borde se.
  Smålands-Tidningen är ju numera omgjord, så det är inte alltid vi med Eksjö-upplaga ser Vetlandas och Sävsjös sidor, men det vore kul se artikeln. Det är bara att hoppas på att den kommer i någon "allmän" del av tidningen./Gudrun

  SvaraRadera
 6. jag tycker att filmen är värd att spridas.....tror vi måste lära oss att det inte är det utvändiga som räknas.
  Jag är säker på att du kommer att få nys om artikeln.....jag lovar att viska ;)

  SvaraRadera