torsdag 21 januari 2010

1:a tandläkarbesöket


Det är inte bara Ploy som funderar på vad hon gett sig in på.

Tänk er att var 19 år, och aldrig tidigare varit hos en tandläkare!! Det är precis vad Ploy berättade när Susanna och jag idag följde med henne till det stora Militärsjukhuset, som ligger nära Victory Monument. Det var tur att jag visste vart vi skulle och vem vi skulle träffa, för det fanns inte en enda skylt som var textad på engelska. Och ingen av oss 3 kan läsa thai ännu, fast Susanna lyckas nog snart knäcka koden i alla fall om man får tro vad hon skriver sin blogg.
Ingen vacker syn...varken på röntgenbilder eller "live". Framtänderna i överkäken är helt borta.Vi blev mycket vänligt bemötta på mottagningen. Samma tandläkare som jag träffat i tisdags undersökte Ploy. Jag har ju sett att Ploys framtänder är fula...men det går inte ens att beskriva resten av munnen ser ut. Eventuellt kan man laga 4-5 tänder resten måste tas bort. Jag trodde Ploy skulle bli förskräckt och säga att hon inte vill fortsätta, men hon var så glad hela tiden och tycker att vi ska köra igång så fort som möjligt.... så klockan 05 i morgon, har vi bestämt att jag ska hämta upp henne...om hon inte hunnit ångra sig.


Lite eftervård.....idag fick vi besök av Elisabeth när vi hade stickcafe.
Hon passade på att trycka lite på Ploys ömma punkter både på fötter och huvud...riktigt skönt
tror jag Ploy tyckte efter en omtumlande dag.

gulliga khun Moew...hon bryr sig så mycket om alla. I morse gjorde hon
Ploy fin innan vi skulle till tandläkaren.

4 kommentarer:

 1. Ja, hjälp - livsfarligt att skriva om sin aktivitet - kanske jag misslyckas fatalt. And so what, skulle du säga och jag är beredd att hålla med....man har iallafall försökt, inte sant!!!

  Ja, Ploy såg lycklig ut idag. Modig lilla människa som lät sig slussas runt. Hon har en sådana tilltro till dig Annika, det är fint att se! S

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar berättelse ur verkligheten detta är.
  Jag ryser! Jag tror inte Ploy kommer ångra sig, hon är nog evigt tacksam att få den underbara hjälp hpon får från er.

  SvaraRadera
 3. vilken söt tjej hon är ploy!
  du är en riktig ängel annika som hjälper henne med sin mun.hon måste ha ont..så hon ångrar sej säkert inte!!

  jag önskar henne lycka till,och säg till om jag kan göra något ekonomiskt.det måste kosta en del..

  kramar mimsan

  SvaraRadera
 4. Vi skickar gärna en slant till tandvården. Vi förstod ju när du visade oss slummen att många behöver din hjälp (du kan väl skicka via vår mail var vi skall sätta in pengar).

  Hoppas du kommer att få fina dagar i Phuket. Passa på att fira din roliga och intressanta blogg, vi förstår att många läser den.

  Kramar

  Carina o Lars

  SvaraRadera