tisdag 19 januari 2010

This day

Klockan är redan halv två och jag har forfarande inte kommit iväg på de
uppdag jag ska fixa idag. Jag börjar nästan alltid dagen med att skriva en lista
på måste-fixa-saker...förhoppningsvis kan jag stryka det mesta när kvällen
kommer. Fast det händer ofta att det hamnar på morgondagens lista igen. Men detta ska bli gjort.....innan sonen kommer hem från skolan, helst.

Först ska jag försöka hitta en tandläkare som jag kan rådfråga ang. en ung tjej som behöver få sina tänder fixade och möjligen också en käkoperation. Håll tummarna, för detta är mitt nästa storprojekt efter husbygget.

När man träffar alla dessa barn och ungdomar i slummen så kan man inte låta bli att fundera på om de aldrig borstat tänderna. De har bara ruttna tandstumpar som sticker upp. Det skulle vara riktigt kul att dra igång ett litet..."tandtrollsprojekt" på förskolorna i slummen....jag har nämligen träffat en thai/svenska som jag tror skulle passa perfect till detta uppdag. Hoppas DU känner dig träffad K ;)

Efter tandläkarbesöket ska jag till Scandinaviska kyrkan. Kyrkan kommer att flytta ut från sitt trevliga hus och i stället förlägga verksamheten på lite olika platser. Detta är sista månaden så det känns lite vemodigt... även om jag inte är där så ofta.

Jag tänkte höra efter om de behöver flytthjälp, Moews man har inget jobb under nästa månad så hon frågade mig...eftersom hon tror att jag kan fixa ALLT. Hon är orolig, det är ett stort avbräck i deras ekonomi om det uteblir en månadslön.

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Följer din blogg med stort intresse och beundran för det engagemang du visar - heder till dig! Har en fråga.
  Pojkvännens brorsdotter är född missbildad efter en misslyckad abort. Hon kan inte gå. För att på något sätt bidra till ett lite rörligare liv för henne så har vi tittat på barnrullstol här i Sverige men de är orealistiskt dyra. Känner du till ifall det säljs i Bangkok?

  .Lelle

  SvaraRadera
 2. Hej Lelle, tråkigt att höra om flickan. Jag tror bästa sättet att få tag på en passande rullstol är att prata med hjälpmedelscentralen där du bor... de har säkert någon begagnad som inte "duger" i Sverige . Hur stor är flicka? du kan maila mig om du vill. jonasson.annika@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Oh, nej! Har han förlorat sitt arbete....hmmmm, inte bra!! S

  SvaraRadera
 4. Japp, jag känner mig träffad och jag är med på´t :-)

  SvaraRadera
 5. Nej,S jag tror bara det är 1 månad han inget jobb har.

  Visste väl att du också känner "kallet" Kicki
  då kör vi igång snart tycker jag.

  SvaraRadera