torsdag 25 mars 2010

en vanlig torsdag

Började dagen med 6 km på löpbandet.....det lät väl bra?? tycker jag tränar jämt men vågen står ändå still eller på ++
å så frukost på lilla balkongen .....lyssnade på NHL-hockeyn, bläddrade i Bangkok Post...kaffe, gröt och frukt ...härlig start på dagen

Sen blev det ett besök på Bangkoks största och dyraste stickcafe...Big Knit....tänkte stjäla lite ideer att ta med till Bangkoks minsta och billigaste stickcafe....Small Knit....kanske vi ska döpa det till. Jag inhandlade 1 nystan garn......för 450 baht!!!!! tänkte Nän skulle virka axelband till en tunika åt mig.....450 baht...det kostade 10 nystan och 5 virknålar på marknaden förra veckan.Jag passade på att berätta om Stickcafeverksamheten i slummen och samtidigt "tiggde" jag lite fint...OM ni någon gång får några nystan över(behöver inte vara de allra dyraste)så skulle vi bli sååå glada om ni vill skänka dem till vårt Small Knit. Det ville de visst och sen undrade de om jag kanske visste någon som kunde hjälpa dem att sticka och virka en del av de beställningar de får in......perfect jobb för Oi och Nän...båda behöver verkligen tjäna en extraslant.

Jag kände mig glad och nöjd och styrde kosan mot Emporium för att alldeles för sent anlända till SWEAs stående månadsfika på Starbucks......så det blev inget kaffe istället blev det lunch med två av tjejerna...på Olive...ett av mina favorit-lunch-ställen.

Då..... ringde "Hegge" och meddelade att det inte blev någon bakning idag för hans del....men han hade tänkt göra smulpaj med äpplen.....så det var precis vad vi trollade fram i eftermiddags. Och tro det eller ej....nu vet jag hur ugnen funkar.vaniljglass och smuläppelkaka....mmmm och inte en smula blev det kvar.

Förresten så har vi nu berikats med en praktikant...Johan, som ska göra några timmars samhällstjänst efter skolan. Han undrade om han kunde få vara med på vårt stickcafe. Det blir toppen att ha ytterligare en kille som är med dessa torsdagar....som det tidigare varit så kvinnodominerat. Johan och jag hann också att följa med Wasana hem en sväng....till en miljö som de flesta ungdomar på Bangkoks internationella skolor aldrig någonsin satt sin fot i. Johan var lite tagen men också tacksam av att se få vara med om allt detta -det har öppnat mina ögon, sa han.

Så hem och fixa spagetti och köttfärssås till sonen. Själv äter jag inte kött så det fick bli en grönsaks röra med kikärtor. En vän kom förbi med några väskor fullproppade med kläder....för det ska väl bli en loppis snart igen...i alla fall om man ser högen väskor och påsar som växer i gästrummet!!

Och nu klockan 23 sitter jag här med det som jag tänkte skulle bli ett kort litet inlägg på 5 rader......eller så.


jag som har bestämt mig för att titta på ett avsnitt av Solsidan också innan jag somnar.

God natt!

3 kommentarer:

 1. Hej,

  Ser ut att vara en top of the class garnaffär! :)

  Du vet väl att på www.drops.se finns det massor, massor av både virk och stickinspiration. Alla mönster är gratis och finns på många språk (tyvärr inte thai).

  //Malin

  SvaraRadera
 2. Solsidan hohohohahahahaha....
  Bra möte kära du på stickcompaniet/S

  SvaraRadera
 3. Vart hittade du big knit och small knit?

  SvaraRadera