fredag 23 april 2010

Lite politik och något helt annat....

Jag är inte bra på detta med politik....men jag kan ändå inte låta bli att undra över
varför många svenskar, (läste Aftonbladet) tycker att Thailand ÄR en diktaturstat......är jag helt ute och seglar ......men i vilket diktaturland kan man occupera stora delar av en huvudstad i 30 dagar!!!....skulle detta kunna hända något annat land...jag bara undrar? Jag tror och tycker att Thailand försöker och vill vara en Demokrati men vägen dit är svår och man kryper och snubblar. Vad vi har nu är inte diktatur (enligt min mening), men inte heller en "perfekt demokrati" men jag tror att Abhisit har goda ambitioner. Han försöker åtminstone "jämka"lite ....har gått med på nyval i år istället för nästa, som vore det normala...medan den röda sidan stenhårt håller kvar vid sina krav.
Så...något helt annat....mycke, mycke roligare vårens stora exportmässa....det är inte mycket som kan hindra oss falangkvinnor att besöka den mässa......inte ens oroligheterna runt omkring oss.
Denna gången är mässan på Bitac i Bangna.....och inte som annars på Impact....inte lika stor, men tillräckligt bra...tycker jag.
Två gånger om året kan man stilla sitt köpbegär på denna exportmässa....först 3 dagar för uppköpare och sen .... 2 dagar för galna kvinns(vilka jag tillhör)Men någon viskade i mitt öra att man kunde komma redan idag....uppköparnas dag...vilket jag var tvungen att kolla.
Inga problem.....ALDRIG tidigare har jag varit på en så lugn mässa, de flesta uppköpare har ju inte kunnat flyga hit pga askmoln och oroligheter.
jag fyllde lätt en taxi när jag skulle hem...och jag funderar faktiskt på att ta en tur
dit i morgon också.....helt onödigt...men bra för kvinnors hälsa har jag hört ; )
En ljus lykta med ett budda-ansikte blev min för...250 baht!!!


TURN heter tjejernas nystartade företag....allt de gör gör de från återvinningsmaterial.....gamla badkar...vinflaskor, papptunnor och brädor. (websidan är visst inte klar...men det blir den säkert så småning om)
häftig badkars-soffa va?? och bordet är också en del från ett badkar. jag höll igen lite och nöjde med mej två tidnings hållare, se bilden.
jag gillar vin....så vem vet.....kanske jag har bidragit till dessa fina stakar!

Mera vin flaskor......nu som lampor...allt kan beställas på hemsidan.
Vi kanske ses på mässan i morgon??

13 kommentarer:

 1. Fina saker, hade ju kunnat vara där........Blir Landsbropuben ikväll istället! Kram

  SvaraRadera
 2. Äntligen...en kommentar från dig;) tack älskling
  Ha så kul...nu när det varken blev Bangkok eller mässa

  SvaraRadera
 3. Snygga grejer! Gillar verkligen värmeljushållaren. Är det öppet på söndag också?

  SvaraRadera
 4. yes...men då har de säkert ingen budda kvar... jag tror jag köpte den enda de hade.synd

  SvaraRadera
 5. Åhh, vad jag hade velat vara där!!!
  Skönt att höra att ni mår bra...=)

  Kramar...

  SvaraRadera
 6. Vilka fina saker! Badkarssoffan var ju härlig. likaså buddaljusstaken.
  Skönt att höra att du är ok!!! Vet du något från virkcafeét???? Hur har dom det där???
  kram Marie och Elouise

  SvaraRadera
 7. Demokrati och Diktatur - det verkar vara ett stort missförstånd beträffande detta. Och som du säger kan man inte demonstrera i 30 dagar i en diktaturstat men vissa vill inte förstå det.

  Bättre med snygga lampor av vinflaskor och badkar!! Duktiga återvinnings tjejerna. Kram S

  SvaraRadera
 8. Jag förstår inte,,,,rödskjortorna får ju sitt nyval i år,kan de inte vänta så länge, eller ??
  Men skönt att höra att det går att göra utflykter i storstan.
  Be careful out there !!

  Kramar ingrid m. fam.

  SvaraRadera
 9. hallå bangkok!
  oj vilken rolig mässa,förstår att du anga och många med dej vill dit.skönt att se något annat än demostranter som omväxling kan jag tänka.
  gott att höra att allt är bra med er!
  fortsätt så!!
  kram mimsan

  allt här hemma är bra.igår var jag,nina o diana på kafferep hos ingrid.trevligt!idag blir det kalas för liam.roligt!innandess ska jag till stan i solskenet med matilda o noah.

  SvaraRadera
 10. Coola grejer. Måste verkligen kika på hemsidan. Skönt med lite andra saker från Bangkok än alla oroligheter. Gott att höra att ni ändå har det ganska bra!

  Kram

  SvaraRadera
 11. Hade just chatat med Johan och talat med Lena i telefon när jag i närbutiken fick se Aftonbladets vinjett: .... inbördeskrig... ´Gick raskt hem och läste Aftonbladet på nätet. Ett tips till alla andra: dumpa A-bladet och läs Svenska Dagbladet, Reuters och Bangkok Post.
  Trots min socialdemokratiska ryggmärg har jag funnit Svd:s rapportering mest saklig. Påminner mig, nu när jag skriver detta, att mina kompisar bland journalisterna på Aftonbladet (1960-talet)rekommenderade Svd om man ville ha nyheterna så källnära, som möjligt. En rek. som gäller än idag!!

  SvaraRadera
 12. Tack för info Doris...jag ska byta förstasida. Träffade de dina igår och hade en mycket trevlig kväll först "hemma hos" och sen vidare till en mexicansk resturang.

  Stina....tyvärr är inte hemsidan klar än men den kommer inom kort har de lovat.

  Ingrid, visst kan man göra utflykter i stan men det gäller att hålla sig uppdaterad om vad som pågår och var någonstans. Fast mässan var utanför stan.

  SvaraRadera
 13. Häftiga prylar, jag får nog komma och hälsa på...hoppas att ni har det bra bland kravallerna. Kram Linus

  SvaraRadera