fredag 14 maj 2010

Nu är det krig....

Hur många gånger under dessa 2 månader har vi hört och läst " nu är det nog snart över" med oroligheterna......och det bara fortsätter....inte bara fortsätter utan trappas upp. Nu är det fullt krig....på alla tv kanaler visas skräckscener, lastbilar fulla med militärer som skjuter helt vilt, skadade bärs bort, det brinner och allt är ett enda kaos. följ Malees blogg hon är bäst på att hålla koll.
Stefan ringde precis från bilen, det är helt stopp i trafiken ute vid Chatuchak och in mot stan han ser också hur tjock rök väller upp in mot centrum......hoppas han inte behöver sitta där för länge.
Flera internationella skolor har varit stängda idag......Hugos också. Sent igår kväll efter att en av de rödas ledare Seh Deang blivit skjuten fick vi sms om att skolorna skulle vara stängda idag....skönt.
Vi har bestämt att ställa in morgondagens Loppis i slummen.

Men för några timmar sedan körde vi ändå ner med ett jättelass av "fådda"grejer.....allt från skidskor och gallerhjälm till en Billy-bokhylla!! Då var det helt lugnt i området men det kan ändra sig snabbt.......grejerna står ju inte i sjön precis så de får stå i ett hörn på BCM och vänta. Fikabrödet, som några tjejer har varit gulliga att baka till loppisen, håller sig också i min frys.

Jag är inte så snabb när det gäller att blogga så under tiden har.....Stefan kommit hem, ......en kompis ringt och erbjudit oss att komma och bo hos dem utanför stan...... en annan väninna ringde och berättade att de hört skottlossning vi Asok.....inte så långt härifrån och en tredje berättade att en röd säkerhetvakt blev dödsskjuten för några minuter sedan.

4 kommentarer:

 1. Ja håll er undan - det är helt galet nu! Kram!

  SvaraRadera
 2. Det är knappt man tror att det är Bangkok vi pratar om....håll i hatten vännen. Åk ut till lägenheten kanske?
  Har svårt att tro att det blir krig på riktigt men det är klart verkligen har överträffat det mesta just nu. Tänker på er/Kram S

  SvaraRadera
 3. Vi håller oss undan....St har åkt ända ut till Rama 9 parken för att springa...nu när Lumpini är occuperat av röda. Skönt att du kom iväg till Sverige S. Hoppas du har det bra där...och du också Malee.

  SvaraRadera
 4. vi är oroliga för er! är det verkligen krig!?
  jag blir gråtfärdig..sorgligt att det inte går att lösa konflikten i landet långt där borta..

  var rädda om er!!

  kram mimsan&compani

  SvaraRadera