fredag 31 december 2010

Gott slut.....

Inte ens jag själv har trott att det kunde gå mer än en vecka mellan mina blogginlägg. Men nu har det det och jag måste erkänna att det hade nog gått 2 om inte jag fått lite pushar från omgivningen.....t o m Hugo, som annars klagar på att jag ägnar för mycket tid vid datorn, undrade om jag inte ska blogga lite!! Så det är kanske dax att göra en summering av det år som gått.
Mina projekt har rullat på.....speciellt "Häng På" galg-projektet fick en otrolig start....nu hoppas jag bara att jag snart kan lämna över hela rulliansen till tjejerna själva. Själv vill jag bara förmedla kontakten mellan dem och köparna. Vi har fått en sån otrolig hjälp att sprida dessa galgar hemma i Sverige.....det hade aldrig funkat utan ER.....tack alla!!

Lille Foom har fått gå i specialskola och har utvecklats enormt under dessa 9 månader. Han har några stabila sponsorer som gör detta möjligt.

Ploys tänder......en lååångdragen historia. Hade jag vetat att det skulle ta så lång tid hade jag nog aldrig dragit igång det hela.....så det var väl tur det!! Nu har jag fått ett löfte om att tänderna ska vara på plats i mitten av februari!!!

Mimmi Marängs besök hos Fon och Wasana är nog ett av mina allra bästa minnen under mina år bland Bangkoks mindre priviligerade. Jag får fortfarande tårar i ögonen när jag tänker på det mötet.

Susannas och jag har en del planer på att dokumentera en del projekt. Vi pratar även om att öppna ett litet fik eller samlingsplats nere i slummen ......allt är fortfarande bara på planeringsstadiet men det är ändå "en bit på väg".
Stick cafe fick en positiv response...ett bra sätt att på ett naturligt plan få till möten mellan "dom och oss" alla kan hjälpa alla!!!

Jip.....klarade sin universitetsutbildning mot alla odds och nu har hon jobb....det visar inte bara henne och mig att det finns en chans även för den som är fattig. Det visar framförallt andra ungdomar i slumkvarteren att det finns en möjlighet att komma ut fattigdomen.

Att blogga.....eller dela med mig av delar av mitt liv. Det är verkligen att blotta sig lite och ibland funderar jag på vad som gör att jag fortsätter. Huvudanledningen när jag började var att dela med mig av projekten .....men en blogg måste ju fyllas med lite annat också....så nu hamnar både det ena och andra här!

Blogg Awards....det låter väldigt långt bort. Men även om det inte är riktigt "på riktigt" så måste jag erkänna att jag blev väldigt glad när Jessica - in my shoes gav mig en av sina Blogg Awards 2010. Tack så jättemycket.
OK....så jag fortsätter väl att blogga 2011 också. Det är så mycket som är roligare sen jag började blogga, framförallt att det leder till så mycket spännande möten med människor man aldrig skulle träffat på annars.

Gott Nytt År alla bloggläsare!!!8 kommentarer:

 1. Visst är det kul att blogga! Så fortsätt!!! Gott Nytt År Annika!

  SvaraRadera
 2. Hallå Annica. Jag önskar dig, och alla dina fantastiska projekt, ett riktigt Gott Nytt År! Jag läser din blogg men är usel på att kommentera, men du ska veta att jag är så imponerad av din energi.
  Kramar i massor inför det nya året!

  SvaraRadera
 3. Tur att du fortsätter att blogga, vad skulle vi annars läsa?...Ett riktigt Gott Nytt År till er alla!!
  Hoppas att vi ses snart igen.
  Kramar...=)

  SvaraRadera
 4. Du får inte sluta. Din blogg innehåller ju intressant läsning till skillnad från alla dessa modebloggar och annat ytligt jag sett. Folk som berättar om sina fester och egna klädinköp. Hemskt!
  Jag önskar Dig allt gott för 2011 och som sagt -fortsätta blogga.
  Skall göra en snabbvisit i Landsbro den här veckan, men antar att det mesta är sig likt. Sedan mamma dog är jag inte där så ofta./Gudrun

  SvaraRadera
 5. Gott Nytt År 2011 - nu smäller det snart/Kram S

  SvaraRadera
 6. Hej Annika!

  Du fantastiska kvinna som gör såååå mycket för så många. Jag önskar dig ett fint 2011 och hoppas på återseende. Välkommen till Kristianstad.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. GOTT NYTT ÅR och tack kära vänner, för era fina kommentarer....det är ni som gör att jag vill fortsätta med bloggandet. Det ger mig också en massa energi att fortsätta med mina olika projekt...ett par nya ligger faktiskt redan i startgroparna.
  Lotta, jag var bara tvungen att stjäla ett av dina ljuvliga foton....tänk så bra att våra vägar korsades just nu.
  Suss....du har väl kvar en almanacka till mig? jag skickar en bunt galgar till dig och du en kalender-flicks-kalender till mig i Bkk.maila din adress till mig jonasson.annika@gmail.com

  SvaraRadera