fredag 7 oktober 2011

Brownies....

I "bageriet" på BCM har det jobbats för högtryck hela veckan....nu skulle 200 Brownies bakas och för några dagar sedan var det 8 tårtor!!
Det känns bra att veta att detta har blivit verklighet tack vare att vi startade vårt Stick-cafe där förra året. Innan dess hade ingen av varken personal eller ungdomar bakat. Efter ett tag köpte jag en spis med ugn av en kompis och ställde dit. Sen turades Kia och Henrik om att lära ut av sina bakkunskaper varje torsdag då vi hade Stickcafe ute på gatan.
Sen vi slutade med stickcafe träffarna har de fortsatt att bakat då och då. En dag sa jag att jag tänkte ta tillbaka spisen om de inte använde den mer...och då började det hända grejer.... så nu bakar de så mycket så de önskar sig en riktig bageriugn...och någon som kan lära ut lite mer! Kanske dax för bröd och bullar?Många ägg som ska knäckas och byttor som ska röras....till 200 Brownies!!!
Nam har skollov denna månaden så hon hjälper till på baan Chivit Mai varje dag.


Viktigt att fota alla i rummet.....så fort kameran kommer fram så vill alla vara med på bild.
Sunvieng som också har lov från utbildningen var både med och bakade och tillverkade nyckelringar. Tjejerna sorterar pärlor.

Sortera pärlor i olika färger.....ibland undrar jag om någon mixar ihop
dem igen när hon är klar....för det verkar alltid finnas jobb.

1 kommentar:

  1. Kul att se bagarna igång igen!! Nan och Sunvieng! Vet du hur det går för den blivande elektronik reparatören?

    SvaraRadera