onsdag 26 oktober 2011

dålig rapportering....

Som ni märker så har jag inte haft möjlighet att uppdatera bloggen på ett tag. Sent i fredagskväll beslutade vi att ge oss iväg till Koh Samet.....vi har besök från Sverige och det känns trist att visa upp ett halv stängt Bangkok. Koh Samet var proppfullt med folk och vi hade vissa problem att hitta någonstans att bo under helgen det visade sig att det var långhelg så många hade passat på att åka hit. Nu är det lugnt och skönt och vi stannar nog ytterligare några dagar. Flera Bangkok vänner har meddelat att de kommer hit under de närmsta dagarna och det känns bättre att vara strandad här än i Bangkok.

Moa har flyttat tillbaka till vår lägenhet på Sukhumvit sedan igår kväll. Moew har stängt sitt guesthouse och flyttat en bit bort till sin syster som bor och arbetar i ett stadigare och högre hus. Wasanna och Fon får flytta in på 3 våningen på Baan Chivit Mai om översvärmningarna når deras område. Alla kvinnorna i Häng På projektet har möjlighet att få bo där om det skulle behövas.

Igår kväll hade vattnet börjat tränga upp vid Port....den stora lasthamnen i Klong Toey och idag tror man att även området där Baan chivit mai ligger kommer att drabbas.....men som tidigare så finns det inga säkra besked.

6 kommentarer:

 1. Bra att ni har det skönt där! Och skönt att Häng på-tjejerna har någonstans att ta vägen i det just nu ganska bedrövliga Bangkok........

  SvaraRadera
 2. skönt att höra lite av rapportering, många bud om hur det är här hemma i Sverige. Chattade med Moa innan och hon hade ungmös liv i lyxvilla sa hon så det gick ingen nöd på henne...

  Kramar...Malin

  SvaraRadera
 3. Richard Åbergoktober 26, 2011

  Hej skulle bara höra om man kan få skänka lite pengar till din verksamhet när jag kommer ner i december ,för jag tycker att det du gör är riktigt bra mvh richard

  SvaraRadera
 4. Hej Annika
  Skönt att höra att i alla fall du och "de dina" är OK. I övrigt är jag så bekymrad över hur detta ska sluta.
  Även om situationen är som den är så hoppas jag att du får återvända till ditt hem och skicka galgar innan jag reser hem den 26 nov från Phuket.
  Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 5. Underbart att alla HÄNG-PÅ-tjejerna och deras barn kan evakueras till BCM! Önskar att det skedde redan NU, inte minst då vattnet börjar komma till huvudgatan vid slummen!
  Jag har den senaste veckan följt bloggar, tittat på satellitbilder,läst officiella uttalanden och massor av inofficiella.
  VILL inte vara pesimist, men... vattenmasssorna MÅSTE, som jag tolkar det, passera stora delar av Bkk innan det når havet. Och låglänta områden nära floden och kanalerna blir naturligt först drabbade.

  Kram till alla!!!

  SvaraRadera
 6. Hej annika!
  Tänker mycket på alla som är drabbade av vattenmassorna..Jag hoppas som alla andra att vattnet ska börja sjunka undan.
  Ber til Gudarna!

  kram mimsan

  SvaraRadera