fredag 21 oktober 2011

Moa flyttar till slummen

Igår tog Moa sitt pick och pack och flyttade från vårt gästrum på "fingatan" och hem till Moew ner i slummen. Moa har varit i Bangkok i lite mer än en vecka nu och ska jobba som volountär på förskolan i slummen och på Fooms skola på Sukhumvit 71, från nu och fram till mitten av december. Ni kan följa  Moas blogg här om ni vill höra hur det är att bo och jobba i Bangkoks slumkvarter.
Självklart ska hon också hjälpa mig med mina projekt också....hon har redan både varit med och handlat tyg och packat galgar.

Moa redo för nya äventyr


Mycket väl mottagen blev Moa av Moew och hennes döttrar Princess och Pinky...väldigt blyga till att börja med men det släpper nog snart. Moews hus är väldigt fint om man gmf med många andra i området.Förberedda för vattnets framfart....sover gör man på övervåningen som tur är.

Grannen är inte fullt lika välorganiserad som Moew...... jag kan aldrig sluta förvånas över hur enormt mycket kläder och prylar en del har i sina små hus.


Nära Moews hus ligger en kvällsmarknad dit de flesta går för att inhandla sin lilla påse med mat
som man sen går hem och äter ......bra för då kan man ju själv välja vad man vill äta.
När jag lämnade slummen så började det regna och mullra.....kändes inte som att det var allra bästa dagen för Moas flytt....men hon var helt säker på att det är där hon vill bo.

1 kommentar:

  1. Alla Good Luck till Moa, som verkar vara mer än en super tjej!!! Ska bli kul/intressant att följa bloggen!!
    Oroar mig för alla de som inte har två våningar i sitt skjul... Och du Annika (Moew och nu säkert också Moa, vet vilka jag främst tänker på!)
    KRAMAR till alla!!

    SvaraRadera