söndag 9 oktober 2011

Vattnet stiger...

att det blir stora problem med översvärmningar i Bangkok och hela Thailand är inget ovanligt denna tid av året. Det händer varje år men i år är det allvarligare än vanligt och man säger att det inte varit så stora översvärmningar sedan början av femtitalet. Vattnet fortsätter att stiga Läs Malee och Götes bloggar här om ni vill ha mer fakta.i gårdagens The Nation (där bilden är lånad) evacueras 1700 intagna från fängelset. Från närliggande sjukhus fick en del patienter evacueras med båt.

Jag har ännu inte märkt speciellt mycket i de områden jag rör mig.
.....i slummen har många byggt upp sand-säcks murar vid ingångarna till sina hus. I fredags var det fortfarande torrt på de flesta soier trots att området ligger väldigt nära hamnen. De hus som renoveras eller byggs om har nästan alltid hög bottenplatta så där kommer de att klara sig torrskodda....om inte vattnet siger högre än 30-40 cm.

.....i Chinatown strömmade vattnet från Chaoprya in på en del av sidogatorna redan i början på veckan. I tygaffärerna har man lagt in SJ-pallar där tygrullarna står säkrare än på golvet.

4 kommentarer:

 1. Dagens uttalanden tyder på att hotet, om inte försvunnit, så åtminstone avtagit en aning i styrka. Hoppas det stämmer.

  Kram till er upp i blöta Bangkok!

  SvaraRadera
 2. Måtte vattnet dra sig tillbaka innan det rinner ut i de låglänta delarna av Bkk!

  SvaraRadera
 3. Ps. Kul att kommentarstråden verkar funka igen. HOPPAS att det inte bara är tillfälligt!!

  SvaraRadera