lördag 24 december 2011

jul för Sunvieng

När jag summerar julhelgen så här långt...så inser jag att det är faktiskt inte barbarnens glädje över alla julklappar som jag har starkast på näthinnan. Det är fortfarande Sunviengs glädje över skorna ha fick från Sverige förra veckan....den bilden kommer länge att finnas kvar.

Malin min kusin är bra på att tigga grejer till de fattiga....tigger hon inte själv så ser hon till att andra gör det. Hon fick bl a Eva sin mor att samla in massor av garner till Stickcafet, sin kompis Marie, att få med en rullstol till Foom. Nu senast fick hon sin man Calle att ta med verktygslådan till snickaren och nu Eksjöaffären Sandins skor att skänka sportskor till Sunvieng.


Sunvieng ser man oftast i trasiga skor eller inga skor alls. Han sliter skor väldigt snabbt och sen går han utan tills någon förbarmar sig och ger honom ett par enkla sandaler.


Jag tror han har sovit med skorna på sig....första gången i sitt liv som han ägt ett par nya trainers....Så fina och dyra, sa han när jag överlämnat påsen och hälsat från kusinen och Sandins skor. Att försöka få honom att förstå hur det hela hade gått till...det är omöjligt

7 kommentarer:

 1. En underbar juldags-morgon-hälsning! God fortsättning Kramar till er alla i Detroit, Thailand och Sverige.. och då inte minst alla i Småland!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar julklapp!!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt härlig julklapp! Ha en bra fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Härligt! Jag fick 2000 kr av en jobbarkompis och hans fru, som nu omvandlats till matlådor inför julen i Sri Lanka genom min kontaktperson Cedrics försorg. Om jag känner Cedric rätt, så fanns det nog en och annan julklapp till barnen i lådorna också. Fantastiskt av Malin och hennes man att få med sig så mycket grejer. Det brukar vara det stora problemet, varför jag numera ber om pengar när någon vill hjälpa till. En hundalapp räcker till mycket. Hoppas att Du har en bra julledighet i Detroit. Det är Du värd. Kram Gudrun

  SvaraRadera
 5. Hej Annica!
  Hoppas allt är bra. Jag kan riktigt se denna glädje i hans ögon. Tänk ett par nya egna skor. Du är fantastisk.

  KramKram
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Om det inte var för att det gick till behövande så vet jag inte om jag skulle gilla kommentaren:" är bra på att tigga.."..;-)

  Men nu är ju vanan inne så bara säg till om jag kan göra ngt mer, gör jag såå gärna som du vet!
  Hoppas ni har haft en underbar ledighet i Detroit.

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 7. Du är fantastisk!!

  SvaraRadera