lördag 3 mars 2012

Ploys tänder...

jag hunnit med mycket denna eftermiddag....först träffade jag de flesta av kvinnorna i Häng På projektet hemma hos Moew. Vi pratade bla om löner och vad som förändrats i deras liv sedan de började göra galgar.( mycket intressanta svar som jag tänker skriva om en annan gång) Detta med personalmöten då och då är verkligen uppskattat....de är inte vana att någon frågar dom vad de tycker eller att de kan få vara med och bestämma....som de får göra nu till viss del. Efter mötet gick vi vidare till nya lokalen....det blev som förväntat både positiva och negativa kommentarer, men jag tror nog att de alla kommer att gilla det när de förstår vårt syfte med egen lokal lite bättre. Vissa saker är svårt att förklara de måste upplevas.
Tiden gick alldeles för fort och Ploy, Moew och jag fick hasta iväg för att uträtta ett annat inplanerat besök....vi skulle ta Ploy till tandläkaren. De tänder som hon fått passar inte längre eftersom visdomständerna kommit upp....och behöver därför justeras.


Ploy, Moew och jag hoppade på en Songteaw, som tog oss till Klong Toew Market.....en färskmarknad där man handlar grönsaker, frukt, kryddor, kött och tusentals andra varor.Vad jag däremot aldrig tidigare sett på marknaden, var att det fanns en tandläkarmottagning.....mitt bland alla grönsaksstånd och försäljare. Väldigt praktiskt för alla de som jobbar på denna dygnet-runt-marknad och kanske aldrig skulle ha tid att uppsöka en tandläkare.
Att vi kommit rätt gick inte att ta fel på .....en korg med tandavtryck stod väl synlig på disken.

Tyvärr kom vi för sent.....tandläkaren hade gått hem  klockan 5 och vi kom nog inte förrän närmare 6.
Jag kunde bara inte låta bli att kika in under skynket som täckte disken.....och där fanns det mesta som behövs för att dra ut eller laga en tand....I ärlighetens namn så blev jag glad över att vi kom för sent. 


Så istället för tandläkarbesök knallade vi runt lite bland alla andra trevliga stånd....innan Ploy och Moew åkte åt sitt håll och jag åt mitt. Bättre lycka nästa gång hoppas vi på men då blir det till ett mer civilicerat ställe om jag får bestämma....detta med Ploys tänder har blivit en lång följetong men som jag hoppas snart får ett bra slut.

10 kommentarer:

 1. Ok...tandläkare, rörmokare eller något annat hantverk - de kan alla använda samma verktyg! jag förstår glädjen över den sena ankomsten. Hoppas det löser sig.

  SvaraRadera
 2. Min tandläkare skulle kanske ta sig en tur ner dit och få lite inspiration....

  SvaraRadera
 3. Kanske en annan tandläkare åt Ploy......Det där verkar lite äventyrligt!

  SvaraRadera
 4. Huuuu, säger jag om tandläkaren och hurraaaa (igen) om lokalen!!!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Hur gick det med morsan där - som behärskade, att göra barn.. Men inte ta hand om det?

  Jag envisas med att ställa den funderingen, samtidigt som jag undrar över.. Hur man kan leva utan lön..

  Gabriel - (ärkeängel)

  SvaraRadera
 6. Med intresse följer jag Ploys vidare öde...å hoppas snart att hon blir fin i munnen igen!

  SvaraRadera
 7. Hoppas att tösen snart kan tugga.

  SvaraRadera
 8. en annan tandläker måste det nog bli....men först vill Ploy tillbaka till den som drog ut alla tänderna och som gjorde tänderna som inte passar....kanske han kan ändra dom lite så de passar. Om inte, så letar vi vidare. Tyvärr har inte Ploy själv så bråttom med att det ska lösa sig, så det gör också att det drar ut på tiden.

  SvaraRadera
 9. Till Gabriel....Flickan som inte ville behålla sitt barn har jag inte träffat sedan dess. Hon är inte någon av tjejerna i slummen. När jag nästa gång träffar henne el någon annan i hennes omgivning så har jag en del information och kontaktnamn som jag ska ge ifall hon fortfarande inte vill behålla barnet.

  För att stilla din nyfikenhet ang min ekonomi....jag har inte mycket tid att göra av med pengar på eftersom jag volountärjobbar så mycket. Är inte det en inkomst i sig???När jag behöver pengar så brukar maken sticka till mig....kallas lyxhustru tror jag!

  SvaraRadera
 10. Annika!

  Nej då - att få pengar av sin partner.. är ingen lyx!

  Jag ska ta kontakt med din man o tacka honom! Och till dom på hemma redaktionen, lovar jag att fortsätta vara snäll.! Efter som dom skriver i sina mail.. "Vill Du vara snäll och.." osv..

  Allt kommer att bli bra! Jag lova!

  Gabriel

  SvaraRadera