tisdag 6 mars 2012

inte ensamma....

en något annorlunda situation uppstod när jag skulle hyra lokal till Häng På projektet. Lokalen var nämligen redan bebodd..... av en kvinnlig ande som tilltalas Khun Mä(mamma på thai)och som inte verkar ha några planer på att flytta ut. När jag fick detta förklarat så kändes det ganska ok för mig att hon får ha kvar sitt lilla hörn innanför dörren. Döttrar turas om att och gå dit ge gåvor, i form av mat  och kläder, smycken och smink. Jag hälsar när jag kommer dit och säger hejdå när jag går...men har inga planer på att börja bära dit gåvor.


Anji som hjälpt mig att fixa lokalen ringde en när jag inte varit där på 2 dagar.....då var anden på dåligt humör och systrarna bad mig komma och öppna dörren så de kunde komma och offra saker och tända rökelser och städa hos Khun Mä....nu har jag sett till så de har en egen nyckel till lokalen....bäst att hålla sig vän med den man delar rum med.


Välkomna in i lokalen förresten....fortfarande bara ett skal, men det kommer snart att fyllas. Innanför denna dörr kan det så småning om kanske bli ett litet kök och där finns också badrummet.
Vi flyttade in lite smått igår, då första tygleveransen kom. Jag och 3 av tjejerna mätte och klippte lagom bitar som senare Moew ska dela ut. Jag föreslog att Moew skulle ha en nyckel till lokalen....ALDRIG I LIVET....hon gillar definitivt inte att dela lokal med osynlig ande. Alla 3 tjejerna försökte övertala mig att detta är ingen bra lokal....men när vi jobbade ihop tyckte de ändå att det var kul att vi kunde göra det tillsammans...fast det hade varit bättre om vi fått ha lokalen helt för oss själva.


Jag föreslog att någon av tjejerna kunde få bo här.....men det var det absolut ingen som ville. Soffan ingick i
hyran så den får duga....kanske lite väl stark i färgen mot de knallrosa väggarna. Vi kanske ska börja med att virka ett "överdrag a la volkswagen" till den.

Nu tänker jag ta några dagars break från allt vad andar, projekt och blogg heter.....lägga mig under en kokospalm och bara va'.....på återseende.

8 kommentarer:

 1. Hellre andar än en råttor och andra småkryp. Du är värd att koppla av från bloggar och allt vad det kan vara Du håller på med./Gudrun

  SvaraRadera
 2. Börjar anden trassla så har jag CD skivan med munkar som rabblar besvärjelser, då får hon flytta ut. Förresten undrar jag vem hon är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att veta...men än så länge trivs vi bra med varandra. Vem hon är har jag ingen aning om men det är många som stannar upp och vajjar mot henne så det kan vi nog ta reda på.

   Radera
 3. Hoppas att hon håller sig där i sitt hörn och inte stör arbetet alltför mycket! Fin lokal ser det ut som - jag tycker faktiskt att soffan är rätt häftig!
  Ha det gott under din kokospalm - jag tror det blir kokospalm och lugn även här idag! Kram!

  SvaraRadera
 4. Anden gillar självklart HÄNG-PÅ kvinnornas arbete och sällskap!

  SvaraRadera
 5. Andar ska man vara snäll mot - fortsätt hälsa och ta adjö så kommer hon nog att beskydda dig...
  Kram/Monica

  SvaraRadera
 6. Se där - hon vakar säker lokalen åt dig när du inte är där och sen tror jag hon gillar ditt arbete där.

  Lycka till

  Vi har ändrat lite på våra sidor.

  www.swethaiparadise.se = uthyrningssidan

  www.swethaiparadisebloggen.blogspot.com = vår blogg där jag skriver om resorna mm

  Kram stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror som du...eftersom de flesta där nere vet att hon finns i vår lokal så hoppas jag att vi kommer att slippa tjuvars påhälsning. jag ska uppdatera din länk....nu är du väl snart på väg till ditt Paradis?

   Radera