tisdag 13 mars 2012

Koh Kood

Ett ovanligt blogginlägg kan man nog kalla detta....inte ofta nu förtiden som det handlar om familjen. Eftersom Hugo hade några extradagars ledigt så passade vi på att åka till havet, denna gång till Koh Kood en ö som ligger nära cambodianska gränsen en bit nedanför Koh Chang. Vi kände att det är på tiden att se lite mer av stränderna i Thailand....hittills har vi varit ganska insnöade på Koh Samet. Inget illa om den ön men vi behövde se något nytt. Koh Kood kändes spännande och nytt och levde upp till våra förväntningar. Om man är ute efter hålligång så är detta definitivt inget ställe att rekomendera....men vill man njuta av fågelkvitter, vågskvalp och klarblått vatten så ska man åka dit.

Runt om på öns resorter fanns erbjudande om att fritt testa på Scubbadiving .....både Hugo och jag provade en av de första dagarna. Båda tyckte vi att de verkade kul och bestämde att vi skulle ta introduktionskursen.
Då dyker man på 8-10m djup i ungefär 1 timme....vår instruktör Marina var otroligt bra på att förklara, vilket gjorde att man kände sig lugn och trygg hela tiden. Vattnet var krisallklart och man kunde lätt se 10 m ner vilket gjorde att Stefan som bara snorklade också fick se otroliga korallrev och massor av häftiga fiskar.


Tyvärr blev det inget bildbevis på min dykpremiär.....inte i dykmunderingen i alla fall. Jag skulle gärna åka tillbaka och ta dykarcertifikat men jag vet inte om det går eftersom jag fick fruktansvärt ont i ena örat när jag gick ner och det har inte riktigt släppt ännu. Hugo däremot vill fortsätta och göra fler dyk...han gjorde 2 entimmarsdyk denna dag medan jag nöjde mig med ett. Nu planerar han redan för att vi ska åka tillbaka så han kan ta sitt certifikat.


På vårt hotell....Koh Kood Beach Resort fick man låna cyklar, så passade på att utforska ön lite mer. Bl a trampade vi till Klong Chao waterfall....vägen dit var otroligt kuperad men lite motion skadar ju inte. Vattennivån var låg så det var inte så mycket till vattenfall just nu. Men det kändes ändå skönt att svalka sig i vattnet  efter det tuffa träningspasset dit.


Annars har vi tagit det väldigt lungt....bar njutit av vänners sällskap, god mat och ren luft. Sällskapsspel kånkar vi med oss överallt....så det har blivit en del parti Seqence.


....och solen gick ner lika vacket på Koh Kood som den gör överallt vid havet

5 kommentarer:

 1. Så härligt! Det kanske inte blir sista gången ni åker dit? Kontrast till Bangkoklivet är det! Och visst har du rätt om solnedgångar - de är fantastiska överallt vid havet - även i Sverige!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Härligt, härligt!!!

  SvaraRadera
 3. Vilken kul och spännande resa - å vilka fina bilder! Det där med att dyka låter extra kul - har själv aldrig prövat på det och skulle nog numera inte våga men förstår att det är en helt ny värld att upptäcka.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det låter som en härligt underbar och avkopplande vistelse.

  SvaraRadera