fredag 20 april 2012

Klong Toey i fokus...igen

det händer mycket i området neråt hamnen...det som så oftas kallas slummen. Senast idag när jag promenerade på den större gatan tänkte jag, att kalla hela området "Slummen" är väldig missvisande.
För här händer det mycket när det gäller uppfrächning av området.....numera finns både Art shop, massage
ställen och små trevliga resturanger utmed hela den långa gatan. Fler och fler utlänningar hittar också dit
självklart är Poo och hennes numera världsberömda cooking scool ett  av de stora dragplåstren.....men
det finns en hel del annat som kan intressera också.

Idag kunde man hitta detta videoklipp från Fox Sport kanalen. Nästan varje dag hålls fotbollsträninging för killar i alla åldrar på Helping Hand   organisationes område...utan denna "ungdomsgård"i slummen är jag ganska säker på många av dessa killar kunde hamnat i missbruk av både lim och yaba. Det är inte speciellt ovanligt att man ser småkillar knalla runt med en limpåse i handen, i de smala gränderna där ordet SLUM inte är det minsta missvisande.


2 kommentarer:

  1. Känner mig så kluven! Tycker att huvudgatan utanför slummen blivit alltmer "vanlig" gata sedan jag första gången var där. Självklart ÄR det kul att allt fler vill/vågar etablera sig här, men inte om risken för att synsättet "vi och dom" ökar! Hoppas att jag fortsättnigsvis kommer att möta kvinnor och barn fr slummen, som naturligt vistas på "huvudgatan".Män också förståss, men det är få män fr slummen jag känner igen!

    SvaraRadera
  2. Ursäkter, många många ursäkter..för jag uppfattade inte att det var en film.. DET gjorde jag nu..
    Min ,kommentar ovan, är fortfarande relevant i mitt tänk, men så oändligt mycket viktigare är det att få BERÖMMA Helping Hands,för alla suveräna insatser i Klong Toey-slummen.
    Beröm, beröm, beröm!!!!

    SvaraRadera