söndag 13 maj 2012

Lägga sig i eller inte??

Jag blir alltid både nyfiken och skeptisk när det blir prat om mediciner....speciellt här i Thailand.

När vi var på utflykt i fredags hade den lilla flickan med sig en karta med piller....2 st stoppade hon i sig innan vi åkte iväg för att hon "- inte ville bli tjockare". (Hennes syster har varit väldig tjock och blivit retad i skolan så mycket så hon inte gick dit på 1 år). Jag kan förstå att mamman är livrädd att detsamma ska hända med denna dottern.
Jag tyckte att hon var väldigt trött när vi promenerade mellan parken och orm-farmen....inte speciellt långt, kanske 1 km men hon bad flera gånger om att få vila. Jag trodde bara hon var otränad att gå, så jag puschade henne och skyllde lite på att hon hade för små flipflop. Flera gånger satte hon sig på gräskanten när vi gick genom parken bara för att vila.

När vi senare åt mat tillsammans...tog hon åter igen fram sin pillerkarta och tog 1 tablett....då passade jag på att skriva av namnet....Dimenhydriate.
Senare på dagen när jag var och handlade, passade jag på att fråga om de hade Dimenhydriate och vad den var bra för....åksjuka, eller om man har svårt att sova på långa flygresor, blev svaret. Då frågade jag om man kunde ta den i bantningssyfte? Så berättade jag om den 8-åriga flickan och att jag blivit orolig.
De blev förskräckta och berättade att hon skulle få svårt att lära sig, i skolan eftersom hon kommer att vara yr, dimmig och trött hela tiden.. Jag vet att den inte är någon ide att jag kommer och ska förklara för mamman utan vi gjorde helt sonika så att jag ringde upp Moew som fick allt förklarat på thai av personalen, hon i sin tur skulle ta kontakt med flickans mamma.

När jag berättade detta för  Susanna så kände hon till dessa piller...hon brukar ta ett halvt!!! när hon inte kan sova. Jag är glad att jag "la mig i" och var så othailänsk som det krävdes...en thailändare sköter sitt eget och lägger sig helst inte i andras affärer.

11 kommentarer:

 1. Bra att du lägger dig i Annika !!
  Stackars flicka, tänk vad jobbigt för henne i skolan. Hoppas Moew får kontakt med mamman.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat Annnika..för stackars unge! Trött, dimmig och tjockare lär hon bli, när hon inte orkar röra sig...

  SvaraRadera
 3. Bra gjort annika! Bedrövligt med denna utseendefixering/Gudrun

  SvaraRadera
 4. Ja, hjälp - 3 piller kan söva en elefant. Tar ett halvt piller ibland en kvart och somnar inom en halvtimme!

  SvaraRadera
 5. Tack och lov att du lade dig i Annika! Ibland får man faktiskt vara väldigt othailändsk! Stackars unge - hoppas mamman fixar detta nu bara med tanke på de tidigare erfarenheterna......

  SvaraRadera
 6. Gu va bra att du la dig i, det kan ju sluta hur fel som helst annars.
  // Catrine
  http://resasien.se

  SvaraRadera
 7. Ja det känns bra att jag snokade reda på vad det var för piller...de verkar ju bra, fast i helt annat syfte!
  Ska nog ha en kart i beredskap...bra att ta till när man har en nattuggla till son ;)

  SvaraRadera
 8. OJ! Jag kollade mina sömntabletter jag brukar köpa i Bkk och det står Diphenhydramine på dem. Jag tar en på flyget ner och jag sover som en gris hela vägen ner så inte undra på att hon var trött. Stackars tös!

  SvaraRadera
 9. Bra gjort av dig - hoppas det ordnar sig för den stackars flickan!

  SvaraRadera
 10. Det finns tydligen flera preparat med liknande verkan. Jag har testat olika, inköpta på apotek i Thailand. Det senaste heter Atarax, Hydroxyzine dihydrochloride. Perfekt vid nattresor med buss, tåg och flyg. Sover som en stock och vaknar utan dåsighet.

  SvaraRadera
 11. Bra gjort med den lilla tjejen. Klart hon blir trött när hon poppar antihistaminer.

  SvaraRadera