måndag 10 september 2012

Städdag i slummen

I lördags fick jag mail från en svenska som är i Bangkok för tillfället, hon hade hittat min blogg och var intresserad av att veta mer om mina projekt i slummen. Så vi åkte dit en sväng i går förmidag. Efter ett besök i lokalen och lite info om galgprojektet, tänkte jag att vi skulle gå och se om lille Foom var hemma. Eftersom han går i skolan på vardagar så är det ganska sällan jag träffar honom. Det gjorde vi inte igår heller för han var med sin farfar i templet för att hedra hans farmor som dog för två veckor sedan. Oi, mamman var hemma så vi fick en pratstund med henne....hon säger att Foom utvecklats mycket den sista tiden, både när det gäller talet och rent fysiskt. Jag lovade att besöka honom på skolan någon dag.


Vi kom mitt i stora städdagen.....överallt städades det. Att det är vatten i denna lilla pöl brukar man vanligtvis inte märka för den är alltid täckt av skräp, frigolitaskar och annan skit som flyter omkring.

volontärer från någon organisation höll i städandet men sen var många av de boende också involverade....ute på gatan lastades sopbil efter sopbil med oräkneliga sopsäckar.


Även de yngsta drog sitt strå till stacken......och när de lämnat av sina tomflaskor så fick de belöning i form av snacks och dricka.

Se vem som piggat på sig.....Fon mådde bättre och mor soch dotter hade varit och hämtat ut sjukbidraget.
500 baht....inte per månad utan varannan månad det är vad man som handikappad får i bidrag, knappt 50 kr i månaden.....räcker väl till magnesyl och plåster ungefär!!

3 kommentarer:

 1. Härligt att Fon är piggare!!Tänker på henne ofta,och jag beundrar Wasana som tar så väl hand om sin dotter.Jag har tänkt lite på om man kunde avlöna någon som kunde avlasta och hjälpa Wasana lite..Ja det är ju tunga lyft även om fon är smal och tunn..Du kan väl fråga henne om hon vill ha ett par timmars hjälp då och då..Jag sponsrar med glädje!
  Glad blir man alltid när man läser dina inlägg!
  kramelikram från mimsan

  SvaraRadera
 2. Gulliga du, du gör redan så mycket för dem...den här lilla familjen har det så otroligt braidag om man jämför med tidigare Wasanna säger aldrig att hon saknar något. Hon får lite avlastning av både tvillinggrabbarna och sin syster. Någon timme då och då lämnar hon Fon själv om hon inte är sjuk.
  Nu har jag sagt att du snart kommer hit....för det gör du väl?
  kram


  SvaraRadera
 3. Intressant inlägg som vanligt.
  Kram

  SvaraRadera