måndag 15 oktober 2012

SWEA-Bangkok suportar

Idag kom första lasset av möbler och annat som SWEA..."Swedish Women's Education Association" suportat till Häng På projetets lokal. Eftersom det i Sweas stadgar står att donationen måste ha en "svensk koppling", så löste vi det genom att köpa svenska möbler...på ett stort svenskt möbelföretag som numera finns i Bkk. Gissa vilket...


Lojsa har varit en drivande kraft under tidens gång...hon har kommit med ideer till vad lokalen ska utrustas med, hållt i inköpen och idag har hon jobbat hårt med att få ordning i lokalen....vi enades om att det är väldigt frusterande att skruva ihop I _ _ _ möbler! Till slut hade vi provat alla sidor på träbitarna innan vi lyckades skruva ihop bordsbockarna. För att hålla ner kostnaderna så har vi plockat det mesta ur "fyndhörnan" där hittade vi bra bordsskivor som har lite småmärken...men det gör inget för det ska snart bli fler. Vi har monterat en lång arbetsbänk och snart hoppas kunna jag att vi kan köpa in några symaskiner också.


Flytt och monterings-gubbarna hade lite mer vana än oss, men det tog ändå ett tag innan de fått dit underede och ben på diskbänken....nu gäller det bara för oss att hitta någon bussig hantverkare som kan koppla in vatten och avlopp. Hjälp mottages tacksamt!!


Höga hyllor som kommer att sluka det mesta av tyger och galgstommar...ska verkligen bli skönt med lite mer ledig golvyta. Vi skulle ha 3 sektioner men det fattades 1...fast det tror jag flyttgubbarna har fixat nu i kväll. Massor av plastbackar köpte vi också....måste skydda tygerna från både väta och smuts. Nästa gång lovar jag att ni ska få se en hylla med ordning och reda...idag var det fortfarande lite rörigt.Köket är väldigt litet och vi insåg ganska snabbt att det skulle ta alldeles för mycket plats att ha ytterligare en köksbänk....så den andra rostfria bänken fich gå i retur. Istället får vi försöka hitta en lite smalare arbetsbänk där vi kan baka eller fixa annat vid. Fortfarande saknar vi spis och kylskåp, men förhoppningsvis kommer det snart också att vara på plats. Sen är det bara att dra igång ännu mer verksamhet...det ska bli kul!!

10 kommentarer:

 1. Undrar just vilket företag det kan vara...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så svårt att gissa....praktiska och bra grejer som passar perfect i små trånga hus.

   Radera
 2. Annika, jag blir så glad och lycklig när jag ser hur fint det blir! Kommer förbi och hjälper till så snart jag är hemma i Bankan igen (på tillfälligt besök i Karlskrona just nu)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen....vi ska spara lite jobb till dig;)

   Radera
 3. Hurra!!!
  Det var goda by heater, vad skoj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det inte riktigt lika rörigt som när du var där på besök :)

   Radera
 4. Äntligen! Så kul! Så bra! Har "det där företaget" symaskiner?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte i Thailand men det tror jag de har i Sverige!! Symaskiner skulle vi verkligen behöva....vi har massor av tygspill som vi skulle kunna förvandla till fina grejer...

   Radera
 5. Ni är fantastiska - å fint blir det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fint blir det....titta gärna förbi nästa gång du styr mot Thailand

   Radera