måndag 19 november 2012

en stor stolt liten kille....

Lek(liten)...egentligen inget passande smeknamn på en kille som mäter närmare 1.80 och är i 30års åldern. Tidigare hade han sin sysselsättning på BCM men har nu fått börja skolan och lär sig räkna och skriva som vilken liten försteklassare som helst.
Idag närjag och några vänner var på väg till Häng På lokalen så passerade vi skolan där Lek går. Då kommer han utrusande barfota och i 90-knyck, när han sett mig genom fönstret....han ville att vi sklle vända och följa med in i skolan så han fick visa oss sina klasskompisar och vad han jobbade med. Såå stolt visade han upp skrivboken där han höll på med alfabetet. Det var verkligen roligt att se att han trivs bra i klassen trots att alla hans klasskompisar var i 7-8 årsåldern.


Innan jag skulle gå så undrade Lek om jag inte kunde ta ett foto....och en annan sak också, han ser så dåligt så han undrade om jag hade några glasögon han kunde få låna....det får nog bli en runda till optikern någon dag.

Kristina och Elisabeth fick hänga med på en tur i slummen.....och besöka en del mina projekt. Avslutade gjorde vi med var sin nudelsoppa på en av de lokala resturangerna....3 skålar soppa och en stor öl, 130 baht (28 kr)!! ibland måste man lyxa till det lite  ;)

8 kommentarer:

 1. Alldeles underbart! Både historien om Lek och nudelsoppan......

  SvaraRadera
  Svar
  1. det var verkligen rörande att se hur stolt han var...och nudelsoppan har du ju smakat så du vet ;)

   Radera
 2. Minns när Lek kånkade in eller ut något från slummen. Flera år sedan. Det leendet glöms inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det leendet glömmer man inte i första taget :D

   Radera
 3. Annika, har du någon användning för begagnade glasögon. Vi har flera par, både dam och herr. Vi reser till Bangkok på fredag.
  Är det något annat som vi kan ta med, så här inför Lusse och jul?
  Vi kommer att bo på soi 15, Manhattan. (Bodde alltid på soi 8 förr.)
  Vi har inte träffats, men jag har följt din blogg länge.
  Gunilla
  (gunillalandvetter@gmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det väl på tiden att vi träffas....ta med dig glasögonen så hörs vi när du är här. Skumtomtar eller pepparkakor gillar tjejerna(jag oxå)Jag mailar dig.

   Radera
 4. Underbart med dina reportage från undanskymda verkligheten. Likt detta och "slutbesiktat".
  Ser att du ska få besökare från Landvetter. Så märkligt; det ska jag också, fast inte samma person(er).

  SvaraRadera
 5. en får tacka...just nu handlar bloggen bara om projekten i slummen och det var ju inte meningen från början...får se om jag ska försöka styra om den lite framöver. De kanske känner till varandra Landvettarna...Ha det bra

  SvaraRadera