onsdag 21 november 2012

Donation

I somras fick jag ett mail från Eva, en väninna som tidigare bott här i Bangkok. Hon berättade att hon förslagit en svensk-thailänsk förening att skänka pengar till mina projekt i slummen. Föreningen skulle upphöra och de pengar som fanns skulle doneras till ett bra ändamål....Så nu har jag fått mottaga hela
31000 svenska kronor vilket känns som ett helt fantastisk förtroende. Jag har funderat en del och bestämt mig för att pengarna ska användas till utbildning....först och främst till de flickor/kvinnor som redan är aktuella i mina projekt...men andra kan också få chansen. Ett projekt som jag ser fram emot ska komma igång är Susannas  F.A.B  där tror jag att Nam och Sunvieng skulle passa in.


Lite information om Svensk Thailändska Föreningen i Stockholm; som Eva Söderberg har sammanfattat så här:

"Föreningen bildades i början av 1960-talet (alltså Sveriges äldsta förening) av svenskar som bott i Thailand i på 50- och början av 60-talet. Då var Thailand långt borta från Sverige och syftet var att som det står i stadgarna "sprida kännedom om Thailand och dess folk, vidga och vårda kontakter mellan svenskar och thailändare". Föreningen blev ett ovärderligt forum för hemvändande svenskar med erfarenheter som de ju då inte kunde dela med någon som inte hade upplevt det de gjort... I början sponsrade föreningen ochså det fåtal thailändska studenter som studerade i Sverige. Men det är historia nu och avståndet mellan Thailand och Sverige är som vi vet inte särskilt långt!!

Idag finns det många svenskthailändska föreningar och Svensk-Thailändska föreningen i Stockholm har spelat ut sin roll och det är därför den nu har upphört."Thaipaviljongen i Ragunda (bilden är lånad från weben)

Jag tackar för förtroendet och kommer att se till att pengarna hamnar där jag tycker att de för tillfället gör bäst nytta.

9 kommentarer:

 1. Wow...grattis! Du kommer förvalta pengarna väl och allt du gör blir till guld...eller i detta fall bra kockar :)

  Lycka till med ännu ett projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt...är nog lite i överkant, men det jag gör det gör jag i det syfet i alla fall.

   Radera
 2. Underbart - grattis till dig och de som får del av detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tackar....får se vilka det blir, själv tänker jag inte skola om mig....

   Radera
 3. Grattis Annika! Fantastisk donation, som kommit absolut rätt!! Och HURRA för Susannas F.A.B. -projekt, som kommer att ge några av "våra" ungdomar utbildning.
  Tänker att Nan och Sunvieng behöver studiestöd, när de inte får tid att göra vackra galgar!! Och andra kommer att ta deras plats, göra vackra galgar och få en inkomst. Kan det bli bättre!!!!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att få ha dem i vårt team, tack för din omtanke, kram - ses snart!! Susanna

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Doris, varken Nam, jag skrev fel namn i inlägget, eller Sunvieng gör galgar idag. Nam är den unga tjejen som är så duktig på att baka. Sunvieng och jag har stoppat julgranar idag som jag hoppas kunna sälja på julbazaren nästa helg.

  SvaraRadera
 5. Susanna....precis så känner jag också, tror de kommer att trivas

  SvaraRadera