lördag 22 december 2012

Julrunda i slummen

Nu är det full fart igen....jag har inte haft det minsta jetlag efter min Sverige-resa, det känns skönt. Eftersom jag hade minimalt med eget bagage(nästan bara galgar)närjag åktetill Sverige så tyckte jag det var ett bra tillfälle att ta med en rullstol tillbaka till Thailand(som Marie, "Mimmi maräng" var snäll att fixa till lille Fon). Inga problem att checka in ....men de undrade förstås vaför jag skulle ut och resa med en rullstol???

Incheckning på Kastrup......


Idag bestämde vi(min bror och hans fru) att åka ner till Fon och överraska honom med en ny"rulle"....lättare sagt än gjort
att klämma in en ej-ihop-fällbar-rullstol i en bagageluckapå en vanlig taxi.....kan man glömma.Så det blev skytrainen bit...och sen tyckte Mats att vi kunde gå från Ekkamai ner till slummen, men då dök en envis tuktukförare upp....och efter ca 500m övertalning hade han lyckats övertala 3 stora falanger att klämma in sig i tuktuken och bundit fast rullstolen på baklämmen!!
"Ta snickarn på besök hos snickarn och bönder til bönder" så säger alltid min bror. han menar förstås att det blir de mest lyckade utflykterna när man är utomlands, och jag tror att han har rätt.....själv är han i grunden snickare så vad kunde vara bättre än att knalla omkring bland alla små snickarverkstäder och brädgårdar nere vi slummen. Han kollade upp och jämförde priser på både gipsplattor och lister.....

Efter att han fått inspektera lokalen för galgarna....så var det meningen att vi skulle besöka Herr Snickareoch hans fru men tyvärr var  de inte hemma. Kanske det kan hinnas med innan nyår. Vi knallade vidare och hamnade i ett litet julparty....dans och drinks och alla ville bli  fotade.


Vi hälsade på hemma hos Fon och Wasana.....Fon  låg som en liten prinsessa och sov i finaste "gå- bort"klänningen. I morgon ska de till Baan Chivit Mai på julfest så då ska hon säkert vara så här fin.

Även i nästa hus sov huvudpersonen.....lille Foom vilade upp sig innan han skulle iväg på sin skolas julfest. Så han märkte inte att vi lämnade rullstolen....men jag kan tänka mig att han blev glad när han vaknade och fick se den. En annan liten julklapp lämnade vi också.
Man blir hungrig av att ränna runt i de trånga gränderna.....så vi avslutade med varsin tallrik nudelsoppa och en kall öl innan vi bestämde oss för att dra till China Town!!!

Lite dålig planering....vi kom dit när det nästan var stängningsdax, så det blev bara tyg från en affär. Killarna schasas runt uppe på tygrullarna medan lilla ägarinnan försöker truga på oss ännu några färgeroch mönster. Nu får vi se om tjejerna i slummen tänker ta julledigt eller om Mats & Co kommer att resa härifrån med några väskor fyllda med Häng På Galgar efter nyår.

8 kommentarer:

 1. Vilken dag! Barnen sov, men det gjorde inte ni!!!
  Fon är så vacket! Hoppas de får en fin dag på Baan Chivit i morgon!

  SvaraRadera
 2. ja det är nog många barnaögon som tindrar när barnen får sina klappar idag....

  SvaraRadera
 3. Återigen en härlig runda i Bangkok, som om man vore där själv.
  Baan Chivit, som du nämner finns också i Chiang Rai. Brukar fika och luncha där då jag är i den stden. Verksamheten bra beskrivet i denna länk; http://www.webbsmart.se/category.html/hjalp-thailand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera heter detta Baan Chivit Mai....något mer, som jag inte har lagt på minnet och är helt bortkopplade från det BCM som finns i Chiang Rai. För mig går det fortfarande under samma namn men det är alltså fel.

   Radera
 4. En väska med galgar är hemma i Staffanstorp nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanonbra...hoppas du har hugade spekulater på Häng På galgarna.

   Radera
 5. Annika,
  Har du adressen till Tee Chingchai konstnären i slummen?
  Gott Nytt År!
  Lennart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lennart, tyvärr har jag inte adressen men du kan ringa mig när du ska dit så ska jag försöka guida dig.
   tel 089 903 5750

   Radera