onsdag 23 januari 2013

Bangkok By Bike

den 23 dec tog vi(min bror med familj 4 pers och vi 3 jonassonare) en heldagars tur med "cykel-Arne" här i Bangkok.
 Bangkok By Bike heter firman som Arne driver sen ca 6-7 år tillbaka. För många låter det helt idiotiskt att frivilligt ge sig ut och cykla i kaotiska Bangkok. Så farligt är det inte även om jag ska erkänna att jag var lite fundersam över hur det skulle bli att cykla i hela 7 timmar....vilket är vad man gör på lördagar och söndagar. Taxichauffören som körde oss till mötesplatsen....skattade så han hoppade. Han hade precis försökt få oss att boka en dagstur till flytande markanden då vi sa att vi skulle cykla dit!!

Eftersom jag och blogger inte kommer överrens idag så blir det ingen text till bilderna..... men vi fick uppleva mycket under dagen. Vi började med att stanna till och titta på de kungliga båterna, sen besökte vi flera tempel....på ett av templen gav vår thailänska guide, Jam oss en intressant inblick i Thailänsk kultur.

Vi trampade på och kom till en flytande marknad....där pausade vi ca 1 timme och Jam och Arne dukade upp en stor lunchbuffe....som hade strykande åtgång kan tilläggas.
På eftermiddagen stannade vi till hos en familj som öppnat upp sitt hus för de som vill komma och se hur ett äldre dagars thaihem såg ut. det var där som jag lyckades få Stefan och Hugo att ställa upp på en familjebild....julkortet som aldrig blev sänt!!
Till sist....efter besök på en lokal marknad och vårt enda cykelhaveri....var det dax för en tur på floden innan vi cyklade hem till Arnes kontor och avslutade med lussekatt och pepparkakor....

En perfect dag som inte tog slut där....vi hade fortfarande energi att ta en sväng till Khosan Road när vi ändå var ganska nära. Där träffade vi på minst 2 andracyklande grupper med turister.....det verkar vara inne att cykla i Bangkok.


 
 

 
 
 
 
 4 kommentarer:

 1. Visst är det ett jättebra sätt att se Bangkok. Vi tog en halvdagstur, jag har aldrig haft så ont i rumpan , som efter den turen. Stor rumpa och liten sadel.....men trevligt var det. Många fler borde turista hos Arne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, det är ett kul sätt att uppleva delar av Bkk. Ont i rumpan...inte så farligt ;)

   Radera
 2. Ungdomarna tyckte det var det bästa med hela resan.....
  Bangkok är ju oändligt mycket mer än bara shopping : )
  Det blir fler besök hos Arne !!
  Kram Ingrid o Mats

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag som trodde de gillade utelivet bäst!! Cyklingen passar alla tror jag...och om skulle sakna shopping så stannar han ju till på några markander :)

   Radera