lördag 19 januari 2013

med symaskin i bagaget.....

"Hej Annika,

Vi har läst/följt din blogg med stort intresse ett tag. Så intressant följa ditt engagemang
Då vi läste du hade "trassel" med din gamle symaskin bestämde vi oss för att ta med våran för att skänka till Er. Vi använder den aldrig själva :-)"

....det är delar av ett mail jag fick från äelsingborgsparet Björn och Ann.

Vi hördes av och  bestämde tid för att mötas idag...Det var ingen tvekan om vilka personer i hotellfoajen det var.... genast fick jag ögonen på symaskinen. Vi åkte ner till Klong Toey 70 rai där lokalen redan var full av tjejer som jag bett komma för att vi skull fixa till lite i lokalen. Snickaren skulle ockå ha kommit, men han kunde inte förrän på kvällen.
Johan, Ann, Foom och Björn....
Noi Foom, charmade ju förstås in sig hos gästerna direkt. Han pratar och berättar allt möjligt,
det märks verkligen en stor förändring på hans tal nu. Han berättade att han just fyllt 7 år....och att han helst av allt ville ha en radiostyrd bil....jodå, gästerna föll för hans charm och överlämnade pengar som räckte till den bil, han så gärna ville ha. jag var med och inhandlade den....en snygg sportbil i rött/svart/vitt blev det.
Hela gänget....nästan, tjejerna är väldigt glada över att vi nu har 2 symaskiner i lokalen.....den rosa väskan i förgrunden har vi tidigare fått av en amerikanska här i Bkk, som hört om vårt behov av symaskiner. Dagens gåva....en hederlig Husqvara, gör att behovet nu är fyllt i alla fall den närmsta tiden.Wasana fick direkt ett nytt uppdrag.....By Nika vill utöka sitt sitt sortiment med snygga hårband.
Och vad är bättre än att engagera någon i slummen till ett sånt jobb?
Glasögonen som Wasana använder "ingick" när vi mottog dagen symaskin.....välbehövligt, jag förstår inte att nålögat på en symaskinsnål bara blir mindre och mindre  allt som åren går ;)Snickarn ska ju komma för att sätta upp några hyllor i köket åt oss. Min bror som var på besök  i julhelgen
var då med i lokalen och inpekterade....han sa att hyllorna inte skulle fästas direkt i väggen utan att det först borde sättas reglar på väggen och sen fästa konsollerna där.  Jag litar förstås på brorsan....så jag stack iväg och fixade reglar borta på brädgården.....det tog lite tid eftersom kapen fick flyttas för att ge plats för tåget som tuffade förbi..... nu hoppas jag att Moew, i kväll  lyckat få snickaren att sätta hyllorna där vi bestämt.....inte lätt att förstå varandra när det gäller såna skaer.

13 kommentarer:

 1. Åter ett inlägg som man bäst läser med hjärtat.

  SvaraRadera
 2. Väldigt generöst. Hade min symaskin fått plats i en rosa väska hade jag tagit med den men nu är den av hedenhös-style så det blir inte tal om, tyvärr!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. behåll du din symaskin...den kan du snart sälja dyrt på Antikrundan ;)

   Radera
 3. Det är såndant som gör en glad "ända längs in"! Så härligt!

  SvaraRadera
 4. Gu va kul :) Då kan det rulla på bättre i lokalen nu :) Btw måste ses nån dag så att du kan få de galgarna som jag inte fick med till Sverige :) Inte alla men alltid nått :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla bra att inte alla fick plats, då är inte skadan med den försvunna väskan så stor, vi ses i veckan.

   Radera
 5. Annika, det du gör är storslaget. Jag blir så inspirerad här i skolbänken!

  SvaraRadera
 6. Som du ser så är jag inte ensam....vi är många som hjälps åt med att fixa i detta projekt,DU är också med!! Lycka till med studierna, kram

  SvaraRadera
 7. Härligt inlägg!!!
  Det ska bli spännande att få se allt och alla framöver :)

  Kram från kalla sverige!

  Mimsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja nu dröjer det inte så länge innan vi ses, det kommer säkert att bli en hel del tid i slummen då också...

   Radera