tisdag 15 januari 2013

Laptop till Sunvieng

Jag undrar hur länge Sunvieng suttit på trappan till lokalen innan vi dök upp idag? Ända sedan jag berättade att vi hade en gammal laptop som han kunde få, så har nog tiden krupit fram. Idag hade vi avtalat tid....det är svårt att beskriva den lycka som Sunvieng visade över vad...de flesta tonåringar idag skulle ratat på direkten. Han älskade verkligen laptopen han fick...gång på gång sa han I love...I like very much...I love it...I like...


 
Sunvieng har haft en hel del kontakt med datorer under den tid då han gick sin utbildning i Pataya....men det var nog ändå tur för honom att Louice och han kunde köra en liten introduktion ihop innan han ska ut och surfa på egen hand. Nu ska han plugga engelska har han lovat.
 
Lite senare på dagen så blev det även klart att Sunvieng från och med måndag ska börja jobba på Second Chance.....ett annat av Helping Hands projekt i slummen. Han ska först och främst få hjälpa till att reparera elektroniska prylar....men vill han så får han också jobba i affären som säljer dessa prylar.

 

Louice, Annika och jag gick runt lite i gränderna....bla stannade vi till hos Khun Poo och köpte hennes fina kokbok. Som vanligt var hennes matlagningskurs "Cookíng with Poo" igång....det är otroligt svårt att få plats där under den nämsta tiden....fullbokat 6 dagar i veckan!!
Vilket fantastiskt projekt...

2 kommentarer:

  1. Vilken lycka för Sunvieng!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, och det visade han verkligen....tror inte jag sett honom så glad någon gång tidigare.

      Radera