söndag 13 januari 2013

Munjai Cafe

idag blev det både 11 kaffe och lunch på Munjai Cafe....ett nytt ställe som samma organisation som driver Helping Hands och den numera så berömda thaimatlagningskurserna Cooking with Poo i slummen.
Munjai ligger inte i slummen utan på Rama III soi 78, alldeles intill Ports fotbollstadio och Klong Toey marknaden. För att komma dit tar man antingen taxi eller så gör man som jag går dit det tar ca 20-25 min från Asok.Mun Jai är inget vanligt cafe...det är ett ställe som drivs av ungdomar som fått chansen att komma utanför slummen för att studera och som nu vill hjälpa andra ungdomar från slummen att få arbetserfarenhet och växa mentalt..."building confidence with every cup of coffee served"Här serveras både mat och sötsaker.....vi prövade både, mackor, färska vårrullar och kyckling med thaibasilika....deras Rockey Road Kaka...gick inte av för hackor. Stället är mycket barnvänligt...det finns både lekhörna och särskilt porslin för smågästerna....
En sak som jag tycker är väldigt positiv är att varje bord får in en glasflaska med dricksvatten, utan kostnad, så fort man kommer. Jag skulle gärna betalat för det för jag tycker det är så bra att man tänker på att hålla igen på alla plastflaskor som är en sån enorm del av soporna här i Thailand.
..... kanske ligger något i det!!! Skylten pryder i alla fall en av väggarna, på de andra hänger fina svartvita foton från slummen.

 
Hugos macka.....var jättegod

1 kommentar:

  1. På onsdag ska jag ta med mig bangkok sweorna hit på lunch

    SvaraRadera