lördag 26 januari 2013

Thai/svenska föreningen hälsar på


För ett tag sedan skrev jag om en stor donation som jag fick av en numera nerlagd förening....Thai-Svenska föreningen. Nu har jag fått möjlighet att träffa några av dess fd medlemmar....och säga tack personligen. Samtidigt har de fått se att jag anväder pengarna på ett bra sätt. Med någon veckas mellanrum har vi haft besök av 2 syskon, Mia och Kalle med sina repektive.... de bodde i Thailand mellan 1960-70, då deras far var med och startde Thai Airways....och Thai-Svenska föreningen i Stockholm.



Dagens trevliga besökare....Inger och Kalle med sina nyinskaffade galgar

 

 
 
....här är det Mia och Bill som var här i Bangkok förra veckan. De fick följa med och hälsade på hemma hos Fon och Wasana. Fon älskar att träffa folk, jag tror hon skulle må bättre av att hänga med ut lite oftare.





Moew försöker få Susanna, att förstå att man ska äga sin bostad inte hyra......och helst betala tillbaka allt på 10 år....Moew lever som hon lär, jobbar och stretar och äter lite mindre!!! Något jag ska förs....fel, SKA ta efter!!

 
Det var fler än Susanna som fick en lektion i att inte slösa.....flera av kvinnorna som gör galgar tycker att Moew ger dem för lite tyg....."bara"50cm per galge. Idag var det Wasanas syster Noan som klagade....och vips så bestämde sig Moew för att visa.....hur 4 m tyg ska rivas i 8 lika långa remsor och efter ca 15 min så hade hon fixat en snygg galge.....så nu är det bara för Noan att gå hem och göra detsamma!

2 kommentarer:

  1. Har köpt några av dessa galgar på marknaden kong tuey för att ge som presenter till släkten i sverige. Men jag tvivlar på om manen som sålde var involverad i tillverkningen.,,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blir jag riktigt nyfiken...har du möjlighet att skicka ett foto av galgarna du köpte...gärna ett på gubben också!! hangonhanger@gmail.com

      Radera