söndag 17 februari 2013

Ploys familj

jag har känt Ploy i många år
långt innan hon blev mamma till Hok....däremot hade jag aldrig träffat Ploys egna mamma förrän igår. Ploys mamma har suttit i fängelse i över 5 år....när hon blev frisläppt för ca 6 månader sedan så var Ploy ordentligt orolig för vad som skulle hända....skulle mamman återgå till sin kriminella bana(drogförsäljning) eller vad skulle hända??
Ploy frågade om mamman också kunde få börja göra Häng På galgar .....tills hon fick ett annat jobb. Självklart ville vi ge henne den chansen.

 
Igår träffades vi alltså....3 generationer Ploy, mamman och Hok som hunnit bli 7 år och går i skolan....en väldigt blyg men väluppfostrad liten kille som säkert är glad över att ha fått en mormor....

 
Så fick jag glädjen att träffa den lille killen som Ploy nu har förslagit att vi ska hjälpa. (istället för sin egen son, eftersom han har flera peroner som nu drar pengar till hans försörjning). Denna underbara lille kille fick aldrig lära känna sin biologiska mamma eftersom hon är sjuk och kan inte ta hand om honom. Istället kommer han att växa upp hos Ploys kusins familj där det finns både mamma, pappa och 2 äldre bröder som kommer att göra allt för att han ska få en bra uppväxt. Eventuellt kommer denna kvinnan också att börja göra galgar.....så vem vet snart behöver de nog inte det ekonomiska bidraget heller :)
 
 
 Om jag hade frågat Ploy om hon vet var jag tog denna bilden....så skulle hon troligen inte ha en aning om det....för hon och de andra som bor i slummen är så vana vid att se sophögar lite överrallt....så att detta bara är 5 m från den plats där de andra fotona är tagna....var det nog ingen annan än jag som lade märke till....inte ens den döda hunden som hamnat i soporna!!
 

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. förstår att det är hunden du syftar på!!

   Radera
  2. Ja, och lite annat också!! Heja Ploy

   Radera
 2. Instämmer med Susanna..fullt ut! Inte minst efter att ha läst Susannas blogg om sopbergen i Bkk. ÄCKLIGT!

  Och nu jäklar Ploys mamma: Nu får du en suverän möjlighet att hålla dig på den smala vägen. Något som jag anar/vet är nära nog omöjligt för många i slummen.
  Inte minst för dotterns och barnbarnets skull: Ta chansen!!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge har hon inga synliga planer på att återvända till drogernas baksida, men sånt kan man aldrig veta. Jag hoppas verkligen att hon tar denna chans för både sin egen och resten av familjens skull.

   Radera
 3. Ploy, en föredömlig emPLOYee. Lite väl tidigt att ta hand om morsan, men kan de jobba sida vid sida blev det ju den perfekta Thailändska vägen; win-win. Båda tjänar på det och ingen förlorar ansiktet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. win-win för oss alla...inkluderat thailänska staten.
   emPLOYee...det är hon verkligen

   Radera
 4. Säga vad man vill om allt elände i världen - men jisses vad mycket du får se och uppleva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajjamensan....det får jag och det det mesta är positiva händelser :)

   Radera
 5. marina har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Ploys familj":

  Härliga bilder (den understa är absolut undantagen detta påstående!!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. men varför lyckas aldrig dina kommentarer hamna på denna sida??

   Radera