lördag 23 februari 2013

Musik och Fosterhemsprojekt

Förra lördagen hade jag bestämt träff med Geraldine, en ung tjej från Frankrike som är med och driver ett musikprojekt i slummen. Geraldine jobbar som lärare på några olika skolor i Bangkok och sen lägger hon en hel del tid med att lära barn i slummen att spela olika instrument. Tyvärr har de bara tillgång till lokal en dag i veckan,  det är ett stort problem just nu eftersom det finns ett otroligt stort intresse bland barn i området att få lära sig spela. När jag berättade att jag hyr mitt eget hus i slummen så var det en lösning som de inte tänkt på men som mycket väl skulle kunna vara ett alternativ. Lördagens aktivitet hade fått krympa ordentligt eftersom planerna var ett jätteparty med massor av aktiviter....men p g a att man inte fick använda det planerade området så fick det krympas ner ordentligt... men det blev mycket musik och underhållning ändå. Fantastiska barn och ledare visade att musik är till för ALLA!! 


 
 


Publiken hade lika kul som dom som var på scenen.....att det ibland passerade en motorcykel mellan
scenen och publiken var det ingen som ens tänkte på. En film spelades in under dagen som ska användas för att sprida Klong Toey Music Project.

Huset i bakgrunden....är hem för kvinnan som står i dörröppningen hon har 6 fosterbarn mellan 6 mån och 8 år som hon tar hand om.  Det var egentligen för att träffa henne som jag gjorde detta besök....hon behöver bygga ut för att kunna ta emot ännu fler barn i framtiden. Den öppna del där musicprojektet nu lånar skulle i så fall byggas om till ett hus med möjligheter att göra det. Behovet är stort....många barn föds av föräldrar som inte kan ta hand om dem.

 
2 av de yngsta barnen i hennes fosterhem....familjehem säger vi väl i Sverige. Huset är inte stort kanske 20-25 m2 så att hon behöver större yta är inget konstigt....de unga tjejerna är volountärer som hjälper till med barnen när de har tid. Vi får se vad som kommer att hända i detta fosterhems projekt framöver....men detta är definitivt något jag kan tänka mig att delar av "Hang On Hangers" överskottet kan användas till.
 
Denna lördag ska användas till att samla in material till en stundande websida för "Hang On"....vilken djungel man letar i för att hitta ideer till hur man vill att den ska se ut.
 
......och kväll blir det PARTY!!! Bistro 33....på Sukhumvit soi 33   kom dit eller läs om hur kul vi hade i morgonens blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar