onsdag 3 april 2013

andra filmdagen....

I söndags var det dax att ta de sista tagningarna för den kommande filmen om Hang On projektet (förra gången)...Jag hade nog en tanke om att det skulle vara lugnare att filma på en helgdag men det visade sig att det var lika full aktivitet då också. Vet inte hur många gånger vi fick avbryta för att släppa fran förbipasserande motorcyklar och gående....vissa gånger kändes som det bara var okynnes spring, för att störa oss. Jag är verkligen full av beundran för hur Mikael hanterar alla dessa situationer...inte ens när en liten tjej på 4-5 är började slåss med med ett metallrör blev han stressad.
Mikael och hans medhjälpare Ricko....har hittat en ny och vad vi då trodde skulle bli en lugnare plats att filma på....men tjii fick vi!!! Dessa tålamodiga filmare, säger jag.


vi behövde hitta ett hustak att filma några sceener ifrån också....den höga byggnad som ligger alldeles intill Hang On lokalen gick inte att få tillträde till eftersom det var söndag och stängt.....så istället försökte vi hitta ett annat alternativ. Efter flera besvikelser hittade vi en dörr som ledde upp i smal trappa....när jag kommit upp på fjärde våningen mötte jag en man och frågade om jag fick gå upp på taket....pekade mot takluckan. Nej, nej.... det kunde jag inte, inte utan att prata med ägaren i lla fall....men efter lite övertalning och tal om mutor, så klättrade jag ändå upp och kände på luckan....den satt som berg!! Så det var bara knalla ner och och leta vidare....


Vilka bostäder man får se....Eva som också var med på detta äventyren hade svårt att förstå hur någon som bor så här spatanskt och smutsigt kan komma ut så ren och prydlig som man ofta ser thailändare som är på väg till jobbet. Flera av dessa bostäder är bara gjorda av plywoodskivor som oftast inte ens nådde upp till takhöjd...på flera ställen satt hyreskostnaden på en liten lapp på dörren....där fanns rum från under 1000 lappen, dvs ca 250 kr per månad, upp till det dubbla. Trapphusen fungerar som tvättstuga, kök, badrum och torkrum... trång så det förslår. Mikael och Ricko fick i alla fall sina bilder till slut....och vi fick en bild av hur många människor i slummen faktist lever. Detta var ändå bostäder i de townhouse som kantrar huvudgatan och som jag tidigare har haft svårt att kalla slumboende. Det finns en annan bild bakom fasaden kan man säga.

7 kommentarer:

 1. Det ska bli oerhört spännande att se resultatet av filmen - för det får vi väl???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se om den går igenom censuren ;)

   Radera
 2. Här är en till, som med stor spänning väntar på filmen..och liksom Eva förundrar jag mig över att det ens går att hålla sig fräsch. De trådsmala gränderna, där garderob och tvätt samsas med människor, hundar och motorcyklar, är skräpiga och smutsiga..och så värmen..


  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite pirrigt, men jag vet ju att Mikael&co är duktiga, så det blir nog bra. Renliga är varenda thailändare....det finns ingen stans i hela stan det doftar så gott(om man gillar den doften), av sköljmedel som i slummen.

   Radera
 3. Ja, jag hade nog blivit tokig på allt spring det kan du skriva upp......tålamod är hedervärt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ha,ha....jag något vidare tålamod besitter varken du eller jag, men vi har andra bra egenskaper ;)

   Radera
 4. Skall bli spännande att se den nya filmen. Otroligt att ni orkade hålla på med filmningen i denna värmen. Bra gjort:) /Mimmi

  SvaraRadera