onsdag 22 maj 2013

IM-Fairtrade

Individuell Människohjälp.....IM,  är en av Sveriges äldsta biståndsorganisationer med sina snart 75 år på nacken. IM jobbar för en rättvisare handel där människor som tillverkar produkterna ska få
vettiga löner och bra arbetsvillkor..... IM är medlem i WFTO, World Fair Trade Organization....där man arbetar efter fairtradeprincipens tio internationella kriterier.

I måndags hade Hang on Hangers besök av Gabriella och Josefin som jobbar med att hitta nya produkter till de 9 fairtade butiker som finns runt om i Sverige. Det var genom Christina som bor här i Bkk, som de fått höra talas om galgprojektet och ville veta mer.

 

Jag berättade om hur jag startat projektet och hur det har förändrat situationen för de kvinnor som är med och gör galgar....sen gick vi runt och träffade några och tittade på huset som vi tidigare byggt....
De fick med en påse med galgar hem till Sverige att visa sina kollegor....så får vi hoppas att det kan leda vidare till någon form av  sammarbete.....det skulle vara riktig kul.


5 kommentarer:

 1. Jag handlar då och då i IMs trevliga butik på Linnegatan i Göteborg. Ett enda litet pip från IM, direkt eller via HÄNG PÅ, och jag tar med mig lite galgar och visar i butiken och på det lokala IM kontoret i Göteborg. Om nu inte de trevliga tjejerna på bilden kommer från härliga Götet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tror vi ska avvakta lite....de skulle presentera galgarna för sina kollegor och sen återkomma. Klart jag skickar dig med exempel om de behöver...hör av mig isf.
   Kram

   Radera
 2. Heja heja! Håller verkligen tummarna till MAX!!!
  Kram Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra....det skulle verkligen vara kul, speciellt att hamna under fairtradehandel.
   Kram

   Radera
 3. Ja, det är ju "klockrent" vad roligt!! KRAM

  SvaraRadera