fredag 7 juni 2013

Moews första vecka på nya jobbet

Jag kan knappast fatta att det är sant....äntligen har Moew börjat jobba heltid i Hang On verksamheten. Jag känner mig så glad över att det blev just Moew, hon är så otroligt bra på att hålla ordning och ännu viktigare ...hon är fantastisk i sitt bemötande med alla de kvinnor vi stödjer. Denna första vecka har varit full av diverse jobb och nu börjar vi få lite ordning på saker ting. Vi har bl a fixat klart registret för lagret av färdiga galgar....så nu kan jag bara skicka Moew en kod så vet hon vilken färg och modell jag menar. 
Polkagrisfärgade barngalgar....fina va??

 
Vi har diskuterat vilka nya tjejer som ska få börja jobba allt eftersom vi hoppas och tror att vi ska kunna öka försäljningen av galgar. Vi vill vara beredda den dag då stororden dimper ner ;)man vet aldrig...igår diskuterade jag ett sammarbete med en ev kund här i Bangkok....spännande som attan!!
 
Förresten måste berätta att vår medarbetare Ploy har åkt tillbaka till kusten....hon ska nämligen bo och hjälpa sin mors moster  i Bahn Phe under hennes sjukdom.....undrar om det var förra helgens resa som gjorde så att denna lösning kom upp?? Ploy fick i alla fall med sig en massa material till att göra galgar....hennes färdigheter klarar vi oss inte utan :)
 


 
Idag avslutade vi veckan på Munjai Café, där vi tog både lunch och stor fika efteråt....vad passer batter efter en vecka som varit så bra! Anji...kvinnan bakom Helping Hands, erbjöd Moew att komma med i den engelskaundervisning som personalen på cafeet och deras övriga personal får varje vecka. Detta var nästan för bra för att vara sant eftersom vi précis fått återbud från den lärare som annars skulle undervisat Moew men som blev tvungen att resa tillbaka till skolan i Kambodja där hon tidigare undervisat.

Sista fotot är från igår kväll då vi, Swea-Bangkok,  hade en jättemysig vårfest hos Susanna & Johanna på F.A.B....deras första elev...visade att hon kunde en hel del när det gäller matlagning.
Killarna på bilden underhöll oss med blandade låtar ....han som sjunger jobbar annars på Munjai Café....så idag har han lagat mat till mig och Moew!!

7 kommentarer:

 1. Just nu händer det mycket, alltså...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man säga...och kul är det :)

   Radera
 2. Alldeles härligt positivt. Möjligen undantaget Ploys sjuka moster. All önskan om hennes tillfrisknade! Kram till dig och Moew!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att tanten kryar på sig...och att Ploy trivs och njuter av havsluften!

   Radera
 3. Sverige: "Släkten är värst".
  Thailand: Släkten är bäst!
  Hur går det förresten med husbyggena?

  SvaraRadera
 4. Vem tycker så?? Ang husbygget så väntar in en offert från snickaren.....och sen bär det av till byggvaruhandeln!!
  Har du någon ledig dag så kom hit och snickra!!

  SvaraRadera
 5. Hejsan ! Vad kostar barngalgarna ? vilka färger finns det ? :) Mvh Sofie (sofieeklund@hotmail.com

  SvaraRadera