måndag 19 augusti 2013

Sjuka barn....

....jag tror så gott som varenda unge i slummen är sjuk just nu! De flesta har bara vanliga förkylningar som tur är. . Moews yngsta dotter,Pinky, var hemma från skolan flera dagar förra vecka och idag fick Moew åka och hämta henne igen. Ingen förkylning utan magen som krånglar. Så det blir en ny runda till läkare och en stor påse medicin....det är standard!

Idag har två andra mammor fått förskott på lönen för att kunna ta barnen till läkare och  Wasana berättade att Fon har stora andningsproblem nu när vädret är så här växlande...regn och olidligt hett om vartannat, inget vidare.
Vår Ploy nr 2, har varit sjuk en längre tid och hon blir bara svagare och svagare. Hon har ont i sidan av ryggen och i trakten av lungorna....hon varit inlagd på sjukhus i flera omgångar utan att hon fått veta vad som är fel. Tyvärr är inte nivån på de statliga sjukhus(som de fattiga har råd) med alltid så bra....det kan bli hur många 30 bahts besök som helst utan att man skickar vidare för utredning. Stackars Suay,(Ploys mamma) är förtvivlad över att inte få veta vad som är felpå dottern. Så i morgon ska Moew ta dom till ett annat, bättre, och då förstås också dyrare sjukhus. Vi får hoppas att de kan ställa rätt diagnos där så hon sen kan få rätt behandling.

Bilden är lånad från webben.

7 kommentarer:

 1. Stackars ungar. Det finns inget värre än att vara förkyld i tropikerna, varmt och svettigt och igentäppt ........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här rinner näsorna för fullt....även på de vuxna, Moew förbrukade en stor box av näsdukar igår

   Radera
 2. Usch, det kan inte vara lätt, och speciellt som alldeles hjälplös mamma bara se på och inte veta vad det är och inte kunna göra något. Hoppas verkligen att det löser sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. idag kom ena mamman tillbaka och tackade....hon var så glad att hon fått hjälp.

   Radera
 3. Ploy ska röntga lungorna I morgon, idag har hon fått lämna en massa prover. Moew kunde inte förklara vad doktorn sagt men skulle slå upp I ordlista och ge mig svar I morgon.

  SvaraRadera
 4. Kram till er alla hostande och snörvlande! Så tragiskt och otäckt att det är pengar som avgör!

  SvaraRadera
 5. Stackars Ploy 2 - hon var ju smal redan innan sjukdom och elände!

  SvaraRadera