lördag 24 augusti 2013

I en sal på lasarettet.....

Frödings text om en sjuk lite flicka var det första som kom upp i mitt huvud när jag skulle skriva detta inlägg.....

I en sal på lasarettet
där de vita sängar står
låg en liten bröstsjuk flicka
blek och tärd med lockigt hår.


I torsdags eftermiddag åkte jag iväg för att besöka Ploy, väl framme på sjukhuset ringde jag Moew för att kolla vilken avdelning Ploy låg på. Då visade visade det sig att jag befann mig på fel sjukhus!!! Så det var bara att åka vidare.....men lätt var det inte eftersom regnet vräkte ner och bussen jag hoppade på rörde sig ungefär 25 m på 1 tim!!! Då klev jag av och började gå i den riktningen jag trodde sjukhuset låg.....funderade på att vända och åka hem istället. Men skam den som ger sig....jag fick tag på en moppetaxi och på den tråcklade vi oss fram genom den stillastående trafiken. Väl framme lotsades jag till rätt avdelning.....men där blev det stop för där fanns ingen Ploy!Jag plockade fram fotot från vår resa till Koh Samet och visade, men personalen bara skakade på huvudet....så jag fick ringa Ploys mamma så hon fick prata med sköterskan.   Nok,  är Ploys riktiga namn...det hade jag aldrig hört förrut så det var kanske inte så konstigt att jag inte blev insläppt och när jag fick se Ploy ligga där liten och ynklig och alldeles vit så kunde jag inte heller se att det var samma söta tjej som på fotot! Hon var ledsen ....för mamman hade ringt och sagt att hon fått vända om och åka hem eftersom hon suttit fast i trafiken så länge....så när jag dök upp blev hon lite gladare.
Hela avdelningen är  ett enda stort rum med ca 50 sängar, där både män och kvinnor unga och gamla ligger.  Den enda privacy man kan få är ett tygdrapperi som man kan dra för.

Fortfarande vet jag inte riktigt vad som är fel på Ploy.....men det får vi hoppas att läkarna vet. Ploy försökte förklara men som sagt....min thai är väldigt begränsad så jag förstod inte mer än att det är något med blodplättarna.  Moew ska hälsa på henne idag ....vi laddade med en liten cd-spelare och några filmer som kanske kan pigga upp henne där i sjukhussängen.

6 kommentarer:

 1. Annika Jonasson, du är "skam den som ger sig" personifierad!! Hoppas allt går bäst för Nok-Ploy!

  SvaraRadera
 2. Ja...det stämmer nog, kanske från mig sonens nickname The Mule har sin grund.

  Annika

  SvaraRadera
 3. Ligger hon inte på Chula? Stackars Ploy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde jag också, nej hon ligger på ett sjukhus nere vid ShangriLa nära floden.

   Radera
 4. Du är fantastisk Annika, hoppas hon mår bättre snart! Kram till dig från Stockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att få en hälsning på bloggen som kom till tack vare dig!! Ploy ligger fortfarande kvar på sjukhuset och ingen vet hur hur länge det kan bli.
   Hoppas du och familjen mår bra....kram Annika

   Radera