onsdag 25 september 2013

tiden....vart tog den vägen?

Nej....jag ska inte klaga på att tiden rusar iväg utan vara glad att jag är frisk och har fullt upp vareda dag. Annat är det med stackars Ploy 2....som fortfarande ligger på sjukhuset bunden till både drainage och syrgas. För henne går inte tiden så fort även om hon inte klagar så värst mycket....nu är hon glad att hon fått flytta upp till våning 18. Hennes säng star précis vid fönstret så hon har en fantastisk utsikt över Bangkok och floden Ploy2 tycker personalen är mycket snällare och här är ligger bara kvinnliga patienter.

 
 
 
När jag hälsade på förra veckan så tyckte jag att hon såg lite piggare ut....hon blev förstås glad over kramkudden hon fick av oss. Nu hoppas vi att hon snart blir utskriven.....vi har lämnat ett bidrag till sjukhusräkningen idag.


 
 
Vad annat händer? Om inte dagligen så väldig ofta slås jag av hur olika vi falanger tänker mot thailändare....förra veckan lyckades "någon" dra ner en av stolparna som håller upp plåttaket utanför vår local....jag var inte där när det hände men fick det förklarat. Taket har hängt ner på elledningarna och ingen har gjort något åt det....när jag frågat så sager Moew att någon ska komma och fixa det snart. I går fick jag nog...det satt en karl och vilade på vår trapp..... -Du som ser så stark ut, kanske kan laga vårt tak, sa jag. Och vad skulle han svara när jag redan plockat fram både pall och hammare ;)senare förklarade jag för Moew och de andra man måste fråga annars vet man ju inte om de kan/vill hjälpa till.


 
 
Idag blev vi serverade mat précis utanför dörren....eftersom regnet fullkomligt öste ner så tog "padthai-kvinnan" skydd under vårt nyreparerade tak. Vilket passade Moew, mig och Ploy alldeles utmärkt....eftersom ingen av oss hade en tanke på att traska ut och fixa lunch I det regnet.


 
Idag fyller Ploy 23 år...och självklart hade vi bett F.A.B att baka en tårta till henne. Vi fick bara ner en liten bit var innan det var dax för Moew och Ploy att åka iväg och hämta upp lite mer job....det ska bli spännande att göra lite annat än galgar för omväxlings skull.


8 kommentarer:

 1. Lite "annat" jobb låter spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan man säga. Moew håller för fullt på att träna tjejerna i en viss sorts flätning...blir det godkänt så har vi nog en del att göra framöver....synhåll tummarna.

   Radera
 2. Jag vill också ha en "padthai-person" utanför min dörr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skickar över hennes syrra... ;)

   Radera
 3. Förflutna tiden finns inte längre. Fast genom din uppdatering fick vi klara besked om vad den innehållit; dels goda utsikter för patienten, dels din kvinnliga list som fick en man att fixa taket, vilket gav er "torr" lunch, dels en blänkare om F.A.B. och slutligen gjorde oss nyfikna vad "lite annat" att göra är för något.

  SvaraRadera
 4. Tackar, tackar för allt så läsvärt! Nyfiken, rejält nyfiken, på vad annat, som är på G!
  Susanne, Boutique Sandras, idé?

  SvaraRadera
 5. Känner plötsligt att jag måste delge, också dina blogg-läsare, att Gun-Britt Lawurn skänkte en av sina fina tavlor för utlottning till alla som köpte HANG ON HANGERS på ett enastående event i Mölndals centrum. Galgarna gick "som smör i solsken" och den otroligt skicklig konstnären Gun-Britt sparade inte på beröm för de som gör mer än det vardagliga för de som har det sämre ställt!
  Nu är mitt och "Galna Gatan" (Meborgargatan) i Mölndals centrum största problem: att få hem fler galgar till oss via Landvetter.
  De sinar hos Boutique Sandra och själv har jag bara lite barngalgar kvar. De är hur läckra som helst!

  SvaraRadera
 6. Stackars lilla Ploy, hoppas att hon fick en bit tårta av Ploy2 - ni kan ta med några bullar till henne nästa gång ni åker dit och hälsar på, kram

  SvaraRadera