måndag 27 januari 2014

Lönsamt tiggeri


För länge sedan....brukade jag anordna stora loppisar nere i slummen. Jag samlade in massor av kläder och prylar som vänner hade vuxit ur eller tröttnat på. Sen drog jag ihop några som vill hjälpa till och sen slog vi upp dörrarna i den skola som jag tidigare var volontär i....på några timmar brukade lokalen tömmas på grejer och en ganska stor summa pengar kunde lämnas över till skolan som fick lova att använda det till annat än löner och driftskostnader av lokalen....så det har blivit en och annan utflykt för barnen för dessa pengar.


Bild från vårt gästrum...när en av de tidigare insamligarna pågick

Nu när Ning behöver hjälp med kläder och vagn till sin baby och jag tycker alltid att man ska ta reda på vad som finns innan man köper nytt. Så jag skrev några rader och frågade "sweorna" och precis som jag gissade så var det många som hade kläder och andra grejer för en baby....så nu har vi fått in så mycket kläder och annat så det räcker till många småbarn. Tack till alla givmilda och alla ni som erbjudit er att kläder och vagn....denna gången har barnvagnsfrågan lösts ändå...men det känns bra att veta att vi kan be om hjälp en annan gång.

Nu har jag äntligen printat in namnet på Nings baby...han heter Rom men kallas för Rak..."älskling". Det var så mysigt att se Ning idag....när hon hämtat Rak på dagis så satt hon med honom på soffan och började småprata med honom vilket vi inte sett henne göra tidigare....han gurglade och visade att han gillade det.  Det känns en lite smula hoppfullt...

2 kommentarer:

  1. Härliga Sweor........som vet att man inte kastar bort saker, utan låter dom gå vidare.
    Nu kan lilla Rak, lilla älsklingen, få ordentliga kläder och annat han behöver, så hans lilla mamma inte behöver oroa sig över babyn, utan kan kanske börja njuta av honom. Dessutom får hon nu lite stötta av andra mammor och en "grandma".

    SvaraRadera
  2. Så härligt att höra! Och så skönt att veta att kläder och prylar man inte behöver längre faktiskt kan komma till användning.

    SvaraRadera