lördag 25 januari 2014

Flitens lampa lyser och det är kallt....


Nu är det mycket på gång igen med bl a många besökare, vilket är jättekul men också tidskrävande. Jag klagar absolut inte för jag gillar att så många faktiskt tar sig tid att komma ner och se hur vi arbetar, ibland också besöka någon av kvinnorna som gör galgar. 

Det är ju tack vare ALLA dem som varit här och med egna ögon sett att vi använder galgpengarna till att hjälpa på rätt sätt, som också ser till att Hang on Hangers sprids vidare.
Många är de besökare som kånkat hem väskor fulla med galgar....en del har sålt själva och andra har varit kurirer och lämnat vidare till våra trogna försäljare. 

Thina som jag skrev om här tog med sig 100 set hem....varken jag eller hon själv trodde att hon skulle kunna sälja såå många på bara nåra veckor, men det fixade hon, vartenda set. Igår kom ner med en bunt stor pengar som nu ska växlas in till thaibaht.


Flera av mina besökare under julhelgen blev förtjusta i mina färglada armband...som en vän här i Bangkok och jag har klurat ut. Delar av tekniken är ganska lik sättet galgarna görs på....men så mycket "pilligare". Ploy har tjata om att få göra något med pärlor,(för hon saknar sitt gamla jobb i mellanåt, där hon bara trädde pärlor). Nu ska vi göra en liten collection och se hur det blir....vännerna har redan beställt så nu gäller det att hinna lära upp några duktiga tjejer och sen utveckla ideen ännu mer.

Vi är så oerhört glada att Ning verkar ta sitt jobb på allvar....hon kommer så gott som varje dag och är oftast punktlig. Hon är nyfiken på att prova ny uppgifter och det mesta vi ber henne göra, gör hon. Nu har varit hos oss 9 dagar!!! den 10 dagen var ju barnläkaren på hembesök, så då är det klart att hon inte kunde jobba.


De sista veckorna har det varit riktigt svalt i Bangkok....kallaste på 30 år! Alla klär på sig extra....jag har plockat fram duntäcket igen och går för det mesta i långärmat och jeans. Lillkillen har alldeles för lite kläder...när det var som svalast var han klädd i bara ett litet tunt linne och blöja. 

Ning berättade att hon köpt en tröja för 10 baht/2 kr men den var i tvätten. Nu har Ploy lovat att ta med urvuxna baby kläder och jag har skickat ut mail och tiggt om mera kläder och utrustning hos de svenska mammorna i Bangkok. Det har redan kommit in en hel del kläder så nu ska han inte behöva frysa.
Det är inte bara jag som fryser.....de flesta hundar har också byltat på sig lite extra i dessa vintertider....


8 kommentarer:

 1. Kan tänka att det kommer många "gäster" till HoH, just under den svala årstiden. Att själv se det man har läst om är viktigt för att man skall kunna förstå hur livet är utanför resorterna......
  Så bra att babyn har fått lite varmare kläder. Härligt att Ning börjar känna ig hemma och kommer och jobbar. Har pojken fått ett namn ännu?
  Hälsningar från ett snöigt, 4 grader kallt och soligt Göteborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pojken har ett namn....men hans "grandma" dvs jag är så otroligt glömsk men jag ska skriva upp det nästa gang jag upprepar frågan....-vad heter han??

   Radera
 2. Netta 20140125
  Va kul med armbandsiden, din nyfikenhet och drivkraft hittar nya vägar Anga, det är väl lite skönt med lite svala vindar "nordbo" som du är, kram från ett vinterikt stockhom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Armbanden blir ett kul compliment....vissa vänner har ju redan fyllt sina garderober med galgar så de behöver ju något annat att lägga pengar på ;)

   Radera
 3. Jahaja, kallaste på 30 år - kanske ska ta med tjocka tröjan till helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer du hit igen....är det golf som lockar, eller? Tror du gör rätt I att packa ner tjocktröjan!

   Radera
 4. Se till att den lille får en vagn/kärra!! Köp om ingen i Bkk har. Göteborg/Mölndal betalar för vår egen trygghet. Inte vill vi att Ning ska tappa den lille! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. vi har kärra på gång....så det ordnar sig. Tack för erbjudandet vi spar det till något annat tillfälle. Massor av kläder har jag också varit och samlat ihop idag....så i morgon blir det lilla julafton för Nings familj

   Radera