måndag 13 januari 2014

Pizzaparty och en ny galgtjej....


Nu har det blivit glest mellan inläggen igen....det är varken tid eller ämne som saknas. Utan mitt skamligt dåliga vetande och ointresse för att förstå hur en dator funkar. 

Som det är nu går inte att blogga ifrån den och jag reder inte ut de begrepp som kommer upp när jag försöker hitta felet.

Nu har jag lånat en annan dator får se om jag lyckas göra klart detta inlägg.

För två-tre månader sedan hjälpte vi denna unga mamma att med hjälp att betala sjukvårdskostnaderna i samband med förlossningen....sen har vi på olika sätt försökt få henne att börja jobba lite smått hos oss. läs . 

Fram tills i torsdag hade hon inte dykt upp men då kom hon förbi när hon hämtat upp sin son på dagiset som ligger granne med vår lokal.


Pojken är så fin och mamman gör nog vad hon förmår....men utan dagisplats skulle det aldrig fungera eftersom maman själv inte riktigt har förmåga att se hans behov. 

I torsdags kom hon iaf och sa att hon skulle börja jobba....vi hade ju hört det förut så vi trodde knappast att hon skulle dyka upp. 

Men hon kom före utsatt tid....och gjorde de arbetsuppgifter vi gav henne. Efter 2 timmars jobb fick hon lön och förhoppningsvis en liten gnutta av tro på sig själv. 


Belöningar måste man ha....vi ordnade med en efter-jul-fest i F.A.Bs regi. Khun Å bakade pizzor så det stod härliga till...och våra kvinnor och barn klämde i sig det mesta.

Varför får vi inte en sked istället för kniv att äta med? undrade barnen. Mycket fnitter och olika stilar då de delade sina bitar. 

Kan inte låta bli att tänka på hur tafatt jag själv var när jag skulle äta med pinnar de första gångerna  när vi bodde i Kina. Riktig gräddtårta med jordgubbar.....mumma tyckte alla. Sen blev musikleken och svensk fiskdamm....jättekul tyckte alla.


Det är så bra att ha Susanna och F.A.B alldeles inpå knuten....perfekt ställe att hålla party på!! 
Ploy tyckte det var mest spännande ute i köket och efter en stund hade hon tagit på sig att vara bagarens assistent. 

Under kvällen bestämde vi att Ploy ska få bli elev på F.A.B två dagar i veckan då Moew är iväg på sin engelska utbildning.....rätt ska vara rätt!

8 kommentarer:

 1. Hoppas att hon hänger kvar, nya tjejen! Underbart med pizzaparty, och härligt att Ploy får bli elev!

  SvaraRadera
  Svar
  1. det hoppas vi också...hon hade en liten glimt I ögat när hon frågade om hon skulle få lön samma dag.
   Ploy hos F.A.B...ett riktigt win-win läge :)

   Radera
 2. Hoppas verkligen att det kommer att fungera för denna unga tjej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer göra allt vi kan för att hjälpa henne på bästa sätt. Ingen lätt uppgift det har vi redan förstått.

   Radera
 3. Så kul att hon kom, hon behöver verkligen stötta från andra kvinnor och jobba lite så hon får pengar. Julkalaset måste ha varit en succé. Ploy kommer att bli jättebra som "kockelev".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjälp till att hålla tummarna....för både Ploy och nya tjejen!!

   Radera
 4. Hipp, hipp, hurra! Härlig läsning! Alltihop!

  SvaraRadera
 5. det är lite som att dansa jenka....två steg fram och ett bak, visa dagar kommer de och nästa inte!

  SvaraRadera