onsdag 15 januari 2014

Åren går...


Det är inte klokt vad tiden går.....idag är de faktiskt 12 år sedan vi flyttade hit. Just nu är jag inte på något vidare firar-humör, får spara det till ett tillfälle då inte stora delar av stan är ockuperat .

Vi bor så nära ASOK korsningen så även om vi inte kan se demonstranterna så hör vi dom...i eftermiddags gick jag bort för att se om tygaffären som ligger i korsningen var öppen....konstigt nog så var den det, de hade bara låst den rätta ingången så vi fick ta sidodörren. Stämning var hög ute bland demonstranterna redan vid fyratiden...live-bandet på scenen såg till att få upp stämningen ordentligt. 

Jag har tappat räkningen på ALLA de gånger Bangkok har sett ut på detta sätt sedan vi kom hit 2002...jag tror jag har sett fler campare på gatorna i Bangkok än ute på öar och nationalparker.

Vill ni följa det politiska läget lite närmare så läs Susannas och Kjällmans bloggar
D

Bilder från idag....camping på Sukhumvit utanför Terminal 21


Idag kom Ning tillbaka....hon verkar gilla att ha något att göra.  Medan alla de andra tjejerna virar på tyget på galgen så får Ning göra tvärtom nu ett tag....ta bort tyget från en del galgar som vi inte är helt nöjda med. 

Hon får lön per timme, hela 50 baht...för oss är det viktigaste att bygga upp ett förtroende så hon kommer tillbaka, det är sen vi kan börja stärka henne på olika sätt.

Jag gör en efterlysning här....finns det någon här i Bkk som har en enkel babysulky som kan användas till en 2 mån baby och som kan tänka sig att ge bort den? 


6 kommentarer:

 1. Jag kan förstå att du är trött på demonstrationer - det har ju varit en del under alla de där åren....Men inte orolig?
  Ning ser väldigt, väldigt ung ut. Bra att hon kommer tillbaka! Hoppas att du får tag på en sulky!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo lite orolig är jag....det verkar ju som denna konflikt inte kan losas genom samtal...sa tyvärr blir det väl pa ett brutalare sätt.
   Ning är 23 men hon är mycket yngre bade i utseende och mentalt.

   Radera
 2. Här sitter vi och är lite oroliga av mer egoistiska skäl. Vi har bokat kinesiska nyåret på Koh Samet och börjar fundera över om vi kommer att ta oss dit...men det är ju ett tag kvar, men om det är på ont eller gott vet jag inte riktigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utanf¨r Bangkok tror jag inte ni kommer att märka av oroligheterna. Att de skulle blockera vägarna till och från flygplatsen är nog inte aktuellt.

   Hoppas ni får härliga dagar på Koh Samet....

   Radera
 3. Så fint att du och tjejerna välkomnar Ning. Hoppas att någon har en sulky att skänka..men finns det hyggligt kroppsriktiga för en tvåmånaders? Annars kanske en liten kärra är bättre. Jag tänker på en trälåda med handtag och 4 st hjul. Skulle inte förvåna mig om någon har en sådan. Kanske någon som dragit barn och gejer till poolen med den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja både Moew och jag försöker få de andra tjejerna att förstå hur viktigt det är att Ning kommer....att vi vill att hon ska börja trivas så hon kommer regelbundet. Idag finns det manga enkla modeller på sulky som kan bli helt liggvänliga...men får vi ingen sådan tag på så är ju en kärra bra.

   Radera