söndag 23 februari 2014

Vällingprojektet ett systerprojekt


Jag har lärt känna några svenska unga tjejer som har kommit till Bangkok som medföljare....3 av dem är hemma med barn och Emma jobbar på en skola. 
Under julen har de engagerat i Hang On genom att ta hem och sälja galgar och galgprojektet har väckt en nyfikenhet hos släkt och vänner så tjerna känner att de nu vill bli en "länk" mellan "de där hemma" och behövande här i Bkk. 
Vi har träffats och diskuterat hur deras hjälp kan se ut....självklart vill de inte bara var någon som förmedlar pengar utan de vill engagera och stötta på plats i den utsträckning de kan.

Eftersom Hang On blir mer och mer välkänt i området så får vi fler och fler förfrågningar och tips på människor som far illa och som behöver lite extra stöttning. En del behöver kanske stöttning under längre tid...andra bara för att ta sig upp på rätt spår igen. Diskussion och frågor inför mötet med de aktuella personerna....Viktoria,  jag, Emma och Malin....Thina tog fotot och hon har också bloggat om vad som hände fortsättningsvis denna dag.
Läs Thinas blogg 
3:je gången gillt....hoppas jag snart kunna säga!! Denna bild från första byggstarten....Herr och Fru Snickare, Wasana och jag

Jag ska vara ärlig och säga att jag vet fortfarande inte om detta är ett av mina bra eller dåliga projekt....
När jag startade detta bygge bestod familjen av 1 barn och ett på väg....NU har det hunnit växa till en 4 barnsfamilj!!!
Vad vi nu vet är att den 21:åriga mamman är steriliserad och att hon själv är intresserad av att sammarbeta med oss....tidigare har det ju bara varit farmor Noan som bett oss hjälpa. 
Huset är redan "halvbyggt" och nu står där bara där som en ful påminnelse om ett projekt som inte blivit "rott i land" 

Jag har en summa pengar som jag fick in från er läsare efter mitt inlägg för ett och ett halvt år sedan....dessa kommer självklart att användas nu. Vällingprojektet kommer att att bidraga med en summa och resterande hoppas vi löser sig på något sätt.
Känner DU att du skulle vilja vara med och köpa några polstenar eller en färgburk så vet du att minsta lilla bidrag räknas...


Här finns en del tidigare inlägg om  "Nybygget"6 kommentarer:

 1. Jag tar med mig några polstenar... FÖR SNART KOMMER JAG. Vare sig det här projektet blev lyckat eller ej, så behöver det bli färdigt.. Och skumtomtar..finns de på tjejernas önskelista? Eller är de trötta på skummisarna?
  Heja, heja till Vällingprojektet!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. skumtomtar är alltid välkommet.....här finns det ju got om gottegrisar, inkl mig! Tack för att du stöttar oss i både vått och tort....ska bli så himla kul att få hit dig

   Radera
 2. Ps.. Tar inte med mig polstenar.. skicka dem nu! Via ditt konto, som finns på förra bloggen om nybygget. Märker enligt din önskan, som också finns där! Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack...samma kontonr som sist....nu ska vi få lite hjälp med hemsidan så att det kommer att finnas en liten donationsruta....och då blir det lätt som en plätt!!

   Radera
 3. Ju fler desto bättre, tummen upp!!

  SvaraRadera