lördag 24 januari 2015

Bangkok Tree House by Bangkok Viking Wheelers

I morse Stefan och jag iväg med Viking Wheelers för att ta oss över till andra sidan floden och cykla några mil i Bang Krachao området. Ungefär en gång i månaden organiserar V.W en cykelrunda  ihop och ganska ofta blir det i detta område. Vem som helst kan följa med bara man har någorlunda cykelvana. Rundorna brukar vara 25-35 km...så det är lagom jobbigt. Inte en enda uppförsbacke....på hela etappen.Dagens runda....start vid Port Authority, (hamnen) i Klong Toey och sen lastade vi i våra cyklar i en  long tail boat som körde oss till andra sidan  floden.


Idag var vi 9 cyklister....mest danskar några svenskar och thailänska. Området Bang Krachao är som gjort för bra cykling....med cykelvänliga broar och knappast någon trafik. 


Vi cyklade i ett område som tidigare var outforskat av de flesta av oss....målet var att stanna till för en vätskepaus på Bangkok Tree House....ett ställe som jag aldrig tidigare hört talas om. Ett Eco vänligt hotel och en resturang som bara serverar mat gjord på organiska råvaror. De har ett stort miljö "tänk"....både då det gäller boende, resturang och annat. Bla så städar man upp stora mängder skräp i Chao Phraya floden vilket man kan läsa om på deras hemsida.  Det är något man önskar att fler gjorde ....området vid hamnen är helt täckt av skäp som flyter omkring....så sorgligt.


Bangkok Tree House måste vara det ultimata stället att checka in på om man behöver en helgs lugn och ro....så nära storstadsmyller men så otroligt tyst och fridfullt. Ett ställe att ladda batterierna på tror jag....Kolla deras hemsida härHar man ingen egen cykel så kan man hyra en vid piren....100 baht per dag.

För snart ett år sedan var vi ett annat litet gäng som hyrde cyklar och cirklade runt på egen hand  läs detta inlägg

2 kommentarer:

  1. Har tänkt på detta sedan förra gången du skrev om din cykling där. Hoppas kunna trampa en sväng när jag är i Bkk under Chinese New Year.

    SvaraRadera