tisdag 27 januari 2015

Burma Ngapali Beach

På julafton flög vi från Yangon till Thandwee Airport,och Ngapali Beach, där vi spenderade 3 nätter. Eftersom reseplanering inte är familjen Jonassons starkaste sida så fixade vi allt under resans gång...flygbiljetter till kusten var inga problem...men när vi senare ville fortsätta vår resa upp till Bagan så visade det sig att alla flyg går tillbaka till Yangon. Man kan flyga Yangon-Inle Lake-Mandala-Bagan-Ngapali men inte "omvänt"...det fick oss att förstå att vi kanske skulle sparat Ngapali till sista delen av vår resa.

Efter 13 år i Thailand är vi helt mättade på sol och bad...vilket märks tydligt i min kamera. Ngapalis strand var fantastisk och vattnet alldeles blågrönt...men efter några dopp så är vi nöjdast om vi hittar ett bord i skuggan där vi kan läsa och spela kort ;)

Vi bodde på 2 ganska enkla men ändå trevliga resorter...Lin Thar Oo Lodge och Rivertop. Priserna ligger lite över vad man betalar för samma standard här i Thailand.
Vad vi förvånades över var att allt var fullbokat men vi såg knappast några turister på stranden. Jag har hört att Ngapali Beach har blivit hårt exploaterat och många hotell har byggts på stranden. Det kände inte alls så....det knappast några människor alls på stranden, väldigt få solsängar och parasoller...detta var ändå under riktig högsäsong. Kan det vara så att idag måste folk ha tillgång till pool när de semestrar, de vill helt enkelt inte bada i havet? så är min tolkning iaf


mig gör det inget att jag slipper trängas med andra turister....


På väg till jobbet....


efter flera kilometers promenad på en nästan öde beach kom jag fram till fiskebyn Gyeik Taw...där alla har sitt levebröd inom fiskeriet....hela stranden var en torkplats för småfisk som bars upp från båtarna i stora baljor som starak kvinnor bar på ok mellan sig.


på väg ut till båtarna för att hämta mer fisk....


 Först läggs ett lager halm och sen det blå duken....fisken kastas ut och får ligga och torka över dagen....Alla kvinnor som jobbar på stranden har målat sina ansikten....dels för att skydda sig mot solen men också för att förhöja sin skönhet.


Lutfisk på gång....långa rader av "långa" låg uppradade på stora trädställningar ute på stranden


 Lontha,  en större fiskeby som Hugo och jag stannade till på när vi var ute och turistade


För en 15 åring är det väl inte alltid så kul att hänga med mamma och pappa....och det begär vi inte heller. ett bra sätt att få med Hugo på det vi gillar, är att låta honom köra motorcykel


                                   Julaftonskväll på Ngapali Beach....

nästa etapp på vår resa blir Inle Lake....

6 kommentarer:

 1. Det ser jättehärligt ut! Och det där med pool, jag förstår inte vad man ska ha en pool till när det finns ett stort fantastiskt hav att tillgå!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen härligt....är jag vid havet då vill jag bada där och trängas I en pool

   Radera
 2. Underbart! Pool är väldigt överskattat tycker jag förresten....Vilken julaftonssolnedgång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. en solnedgångsbild känns som ett måste....var än man ser solen gå ner.

   Radera
 3. "Måste" besöka Burma snart . . .

  SvaraRadera
  Svar
  1. då lovar jag att det blir ett trevligt "måste". Vänta inte för länge!

   Radera