onsdag 24 november 2010

Kusligt

Under veckan har en stor abort skandal uppdagats i Bangkok.
Mer än 2000 foster har hittats i plastpåsar vid templet Wat Phai ngern Chotanaram.
Enligt Bangkok Post har ingen av munkarna som bor på templet vetat något. Inte heller de människor som besöker templet dagligen ska ha vetat något.

Min maid Miet....undrade idag om jag kände till nyheten. Hon berättade att det inte alls var någon hemlighet att dessa foster fanns vid templet. Varje dag offrades bl a mjölk till barnen som aldrig fick börja leva. En kvinna har berättat att hon fått 500 baht för varje foster som hon transpoterat till templet. Från minst 3 illegala abortkliniker i Bangkok.

Miet kom in på hur det var när hennes 17 årige son och flickvännen väntade barn....hur de besökte olika kliniker för att få abort eftersom de inte vågade berätta för sina föräldrar om
graviditeten. Tårarna rann på Miet när hon berättade att flickvännens mor ringt till Miet och krävt att Miet skulle ge sin tillåtelse till abort. Flickan var då i 5 månaden!!! för ca 20 000 b skulle aborten utföras....men Miet vägrade. Hon och hennes man var helt överrens om att försöka hjälpa de unga.

Om några dagar fyller IQ, som barbarnet heter, 2 år. Idag kan ingen tänka sig ett liv utan honom....han är allas ögonsten. Pappan är snart klar med sin utbildning och flickvännen studerar på helgerna och det är hon som gör de fina lyx-galgarna i vårt galg projekt.

Nu har hälsoministern bestämt att man ska införa sex och samlevnad i skolan även här....men först får man väl se till att lära lärare och föräldrar att prata om detta
tabubelagda ämne. Det är i alla fall inte en dag för sent att en diskussion kommer igång.

Själv jag tjatar om preventivmedel så fort jag träffar ungdomarna i slummen....önskar bara att min thailänska kunde vara lite bättre så jag kunde klara en riktig diskussion. För fortfarande finns det ingen utom Moew som vågar ta upp det ämnet.

1 kommentar:

  1. Så ohyggligt..alla dessa kvinnor, som inte hittat någon annan lösning...
    Så fruktansvärt att det går att tjäna stora pengar på....
    ... och så naivt att "ingen" kände till

    Fint att veta att du och Moew pratar med/informerar ungdomarna!

    SvaraRadera